Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020 07:16

Στα τουριστικά ατού της Θεσσαλονίκης η λίμνη Ωραιοκάστρου

Τις ομορφιές της λίμνης του Ωραιοκάστρου «Παναγιώτης Ισχνόπουλος», σε τουριστικό προορισμό και πόλο έλξης για κατοίκους και επισκέπτες σχεδιάζει να αναδείξει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Η αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του ΟΤΘ, Βούλα Πατουλίδου, επισκέφτηκε μαζί με συνεργάτες της τη λίμνη του Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΠΚΜ, να αναδείξει σε κάθε δήμο της Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης τα πλεονεκτήματα που μπορούν να αποτελέσουν σημεία αναφοράς για τα τουριστικά δρώμενα της κάθε περιοχής. Πρόκειται για τον πιο μικρό (διαμορφωμένο) υγροβιότοπο αλλά με πλούσια χαρακτηριστικά χλωρίδας και πανίδας που δημιουργήθηκε τις τελευταίες δύο δεκαετίες και αποτελεί τον πιο κοντινό προορισμό για φυσιολάτρες και παρατηρητές πουλιών στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Η κ. Πατουλίδου δήλωσε ενθουσιασμένη με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. «Είναι πολύ όμορφη λίμνη αλλά πρέπει να «ντυθεί», δηλαδή να υπάρξουν τέτοιες παρεμβάσεις έτσι ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης, η οποία σημείωσε ότι σύντομα πρόκειται να συναντηθεί με τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη για το ζήτημα της παραιτέρω ανάδειξης της λίμνης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ