Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 10:11

Δυναμική παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση τουρισμού της Νορβηγίας

Ολοκληρώθηκε η πρώτη έκθεση τουρισμού της Νορβηγίας Reiselivsmessen στην Telenor Area. Η Ελλάδα κέρδισε τις εντυπώσεις των Νορβηγών καθώς για τους Νορβηγούς η Ελλάδα έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στους προορισμούς εξωτερικού.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της έκθεσης οι συνολικοί επισκέπτες και επαγγελματίες έφτασαν τους 45.000.

Στο περίπτερο της North Events η Κρήτη είχε δυναμική παρουσία με συνεκθέτες από τα Χανιά και το Ρέθυμνο των ξενοδοχείων: Giannoulis Hotels & Resorts, Kalyves Beach Hotel, Kiani Beach Resort, Almyrida Beach Resort, Bio Suites Hotel, Atrion Hotel, Rethymno Mare Resort, The Peninsula, Atlantis Beach Hotel, Kriti Beach Hotel, Kyma Beach Hotel, Rethymnotels: Minos Mare, Minos Mare Royal, Theartemis Palace, Hotel Ideon, Sentido Aegean Pearl, Sentido Pearl Beach, Aquila Hotels & Resorts και Macaris Suites & Spa.

Σημαντική ήταν και η συμμετοχή του Δήμου Σίφνου, ο οποίος για πρώτη φορά συμμετέχει σε έκθεση της Σκανδιναβίας, με σκοπό την διερεύνηση της αφοράς και την προσέλκυση επισκεπτών στο νησί.

Εξέχουσα παρουσίαση είχε με μία γιγαντοαφίσα και δύο σταθμούς εξυπηρέτησης επισκεπτών ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ), επενδύοντας στρατηγικά στην παρουσίαση του νησιού της Ρόδου στην πολύ σημαντική αυτή αγορά για τον εισερχόμενο τουρισμό της.

Για τα ελληνικά προϊόντα στην Νορβηγία, συμμετείχε επίσης η Mediterranean Foods AB η οποία παρέθεσε πλούσια εδέσματα και κεράσματα παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων στους επισκέπτες της έκθεσης.

Καθημερινά για τις ημέρες του κοινού, διέθεσε και ελληνικό πρωινό (10.00 – 12.00) για τους Νορβηγούς επισκέπτες.

Επόμενες εκθέσεις τουρισμού στο πρόγραμμα της Σκανδιναβίας είναι η Matka Φινλανδίας (16-19.01.2014) η Grekland Panorama στην Στοκχόλμη Σουηδίας, - η 1η αποκλειστική έκθεση για την Ελλάδα από την North Events στις 14-16.02.2014, και τέλος η έκθεση τουρισμού της Δανίας, Ferie For Alle (21-23.02.2014), όπου η Ελλάδα είναι φέτος τιμώμενη χώρα της διοργάνωσης.

Η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει:

"Η Νορβηγική αγορά είναι από τις πιο σημαντικές για τα Χανιά καθώς εκπροσωπεί το 22% των αφίξεων στον Αερολιμένα Χανίων.
 
Συγκεκριμένα το 2013 περίπου 154,380 Νορβηγοί αφίχθησαν στα Χανιά.
 
Στην έκθεση παρευρεθήκαμε (με ιδιωτικά έξοδα) εκπροσωπώντας διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες καθώς και τη Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων.
 
Είχαμε πολλές συνομιλίες με Tour Operators καθώς και με δημοσιογράφους στις οποίες ήταν εμφανές ότι η Νορβηγική αγορά θα παραμείνει και το 2014 μία από τις πιο σημαντικές για Χανιά. Επίσης προσφέραμε Κρητικά-Ελληνικά εδέσματα.
 
Το λιμάνι των Χανίων που είχαμε επιλέξει ως κεντρική φωτογραφία στο περίπτερό μας έφερε πολλές αναμνήσεις στους περίπου 45.390 Νορβηγούς που πέρασαν από την
έκθεση.

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων στηρίζει ενεργά την προβολή του Νομού Χανίων σε όλες τις Σκανδιναβικές εκθέσεις, με ιδιωτικά περίπτερα σε Νορβηγία, Σουηδία, Φιλανδία και Δανία. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία North Events για την συνεργασία της στην κατασκευή και σωστή τοποθεσία του περιπτέρου μας."
Με πληροφορίες από το news.gr