Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 09:44

Ξενοδόχοι Αθήνας: Θετικά βλέπουν τη δημιουργία βάσης της Ryanair στην Αθήνα

Ξενοδόχοι Αθήνας:  Θετικά βλέπουν τη δημιουργία βάσης της Ryanair στην Αθήνα

Η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού χαιρετίζει την ανακοίνωση της Ryanair που αφορά στη δημιουργία βάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς παράγοντες εκτιμούν πως θα τονώσει τον τουρισμό και στις δύο πόλεις.

Η Ένωση Ξενοδόχων αναφέρει: "Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά από μια εξαετή καθοδική πορεία για τον προορισμό και τα ξενοδοχεία της Αθήνας – Αττικής που η καταγεγραμμένη πτώση σε όλους τους δείκτες έφτασε έως και (-) 40%, παρατηρούμε μια θετική για την ψυχολογία όλων αυξητική τάση των πτήσεων και της ζήτησης προς Αθήνα, που ελπίζουμε να έχει σταθερότητα και διάρκεια.

Πιθανή αύξηση της τουριστικής ζήτησης ως γνωστόν μπορεί να αποτελέσει «τονωτική ένεση» όχι μόνο για τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία της Αθήνας, αλλά και για το εμπόριο, την εστίαση και τις λοιπές δραστηριότητες στην πόλη. Παράλληλα είναι απόλυτα εμφανής, τόσο η συμβολή της ηρεμίας των τελευταίων μηνών στην πρωτεύουσα - που επέδρασε στην αλλαγή του κλίματος - όσο και η μεγάλη δυναμική του προορισμού, ο οποίος σε πείσμα κάθε αρνητικής συγκυρίας εξακολουθεί να προσελκύει ως «πολλά υποσχόμενος".