Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 09:24

Sunday Times: «Ύμνοι» για την Άνδρο - Στην κορυφή της λίστας με τα νησιά της Ευρώπης χωρίς συνωστισμό

Sunday Times: «Ύμνοι» για την Άνδρο - Στην κορυφή της λίστας με τα νησιά της Ευρώπης χωρίς συνωστισμό
Φωτογραφία instagram: mi4realestate

Στην κορυφή της λίστας των Sunday Times με τα 25 μυστικά νησιά της Ευρώπης χωρίς συνωστισμό για φέτος βρέθηκε η Άνδρος.

Το αφιέρωμα εκθειάζει την εξαιρετική πρωτοβουλία του Andros Routes και τις εκπληκτικές περιπατητικές δυνατότητες του προορισμού και εστιάζει ειδικότερα στο δίκτυο μονοπατιών που συνδέει βυζαντινά μνημεία, μουσεία και άλλες εμπειρίες όπως το ενετικό κάστρο και τις ιδιαίτερες παραλίες.

Η κατάταξη στην κορυφαία θέση έχει τεράστια σημασία για όλη την Ελλάδα καθώς η λίστα αφορά σε προορισμούς που ενδείκνυνται για φέτος χωρίς συνωστισμό και κοσμοσυρροή και αφήνει πίσω άλλα νησιά της Ευρώπης σε ανταγωνιστικές χώρες στον τουρισμό όπως Κροατία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Σουηδία, Γερμανία, Νορβηγία κ.α.

Αναφορικά με τη σημασία του συγκεκριμένου γεγονότος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού της Άνδρου, Νίκος Μουστάκας δηλώνει ότι η διάκριση από τους Sunday Times ανήκει πρωτίστως στη θαυμαστή πρώτη ύλη του νησιού που δεν είναι άλλη από την τοπική μας κοινωνία και τους ανθρώπους της με τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν όπως το Andros Routes.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όσους προσπαθούν και συμβάλλουν καθημερινά στην εξωστρέφεια της Ελλάδας, όπως το Γραφείο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας και όλοι οι ενθουσιώδεις δημοσιογράφοι-«σύμμαχοι» του Ελληνικού Τουρισμού, όπως ο κ. Stewart. Θεωρούμε τέτοιουείδους δημοσιεύσεις ως την καλύτερη επιβράβευση του Δήμου, των τοπικών φορέων, των επαγγελματιών και όλων των κατοίκων του νησιού που αγωνίζονται καθημερινά και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και υγείας που καθιστούν την Άνδρο ένα ποιοτικό και ασφαλή προορισμό, άξιο και κατάλληλο για παγκόσμιες διακρίσεις όπως η συγκεκριμένη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ