Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 07:08

Με δελεαστικές προσφορές υποδέχεται την καλοκαιρινή σεζόν η Ίος (Βίντεο)

Με το σύνθημα «καθάρισε η Ίος για εσάς, φέτος» ξεκίνησε την καμπάνια του, το νησί των Κυκλάδων για το φετινό κάλεσμα των τουριστών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Ιητών σε συνεργασία με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες άρχισαν τις προετοιμασίες από πολύ νωρίς για τον καλλωπισμό του νησιού του Ομήρου που θα υποδεχτεί τους φίλους του στο φετινό, πολύ ιδιαίτερο καλοκαίρι.

Στην κατεύθυνση αυτή, ενεργοποιήθηκαν δεκάδες εθελοντές που «όργωσαν» και συνεχίζουν να «οργώνουν» όλες τις εξωτικές παραλίες του νησιού για τον καθαρισμό τους. Παράλληλα μία ομάδα από 7 έμπειρους εθελοντές αυτοδύτες ανέλαβε πριν λίγες ημέρες τον καθαρισμό του πυθμένα του λιμένα της Ίου. Σημαντικές ποσότητες απορριμμάτων απομακρύνθηκαν από το βυθό, «ανακουφίζοντας» το οικοσύστημα της περιοχής.

Από την πλευρά τους και οι επαγγελματίες του νησιού δηλώνουν έτοιμοι να λειτουργήσουν με πιο ελκυστικές προσφορές χωρίς να κάνουν «έκπτωση στην ποιότητα», ώστε οι διακοπές στην Ίο να είναι δικαίωμα για όλους, φέτος που το έχουν πιο πολύ ανάγκη από ποτέ, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρει το ΑΠΕ.

Τα σοκάκια της Χώρας, το χαρακτηριστικό λιμάνι, οι μεγάλες, οργανωμένες και μη, παραλίες και τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνουν επαγγελματίες και δήμος δίνουν μία λύση για ασφαλείς, προσιτές και αληθινές διακοπές. Εξάλλου, το νησί που έχει εμπνεύσει αρχαίους ποιητές και σύγχρονους καλλιτέχνες, έχει κατά καιρούς πρωταγωνιστήσει σε αφιερώματα στη Vogue, την εφημερίδα Independent και το CNN.