Πέμπτη, 02 Ιανουαρίου 2014 11:46

Τριήμερο Φώτων: 4 ιδέες για την πρώτη απόδραση του 2014

Το πρώτο τριήμερο του 2014 πλησιάζει και σίγουρα μια μικρή απόδραση θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να το υποδεχτούμε. Το Travel - Ελευθερία Online σας προτείνει 4 μαγευτικά μέρη για να υποδεχτείτε την νέα χρονιά με ταξιδιάρικο αέρα.

Πήλιο (Μακρινίτσα) Ένα ευλογημένο μέρος, με πανέμορφα δέντρα και καλντερίμια που σε καλούν να τα ανακαλύψεις. Περπατήστε στα πέτρινα δρομάκια της και επισκεφθείτε τα υπέροχα μαγαζάκια όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τοπικά προϊόντα Πηλίου. Βότανα, παραδοσιακά διακοσμητικά, παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού έτσι όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά μας και πολλά άλλα πράγματα που σου φέρνουν στη μνήμη εικόνες από μια άλλη εποχή.

Για το τριήμερο των Φώτων από 200 ευρώ (www.hotelscombined.gr)

Ορεινή ΑρκαδίαΈνας προορισμός που συνδυάζει φυσικό τοπίο, όμορφους παραδοσιακούς οικισμούς, πλούσια ιστορία, value for money υπηρεσίες και όλα αυτά σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα είναι η περιοχή της Ορεινής Αρκαδίας. Οι επονομαζόμενοι και «θησαυροί  του Μαινάλου», η Βυτίνα, η Δημητσάνα και η Στεμνίτσα, αποτελούν το τρίπτυχο που σηκώνει επάξια στους ώμους του τον ολοένα αναπτυσσόμενο ορεινό τουρισμό της αρκαδικής γης. Τόποι ηρωικοί, συνδεδεμένοι άρρηκτα με την επανάσταση του 1821, αλλά και πανέμορφα τοπία με κατάφυτες διαδρομές στην καρδιά του Μαινάλου ψιθυρίζουν στον τυχερό επισκέπτη τη δική τους ξεχωριστή ιστορία.

Για το τριήμερο των Φώτων από 250 ευρώ (www.hotelscombined.gr)

ΝαύπλιοΑπό τους πιο αγαπημένους κοντινούς προορισμούς των Ελλήνων, η πόλη του Ναυπλίου πρώτη  πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους από το 1823 έως το 1834 αποτελεί ιδανικό προορισμό για την χαλάρωσή σας. Σημείο εκκίνησης της περιήγησής μας στο Ναύπλιο η παλιά πόλη με τα γοητευτικά πλακόστρωτα στενά της να λούζονται από το φως του ήλιου και  διεγείρουν τις αισθήσεις των επισκεπτών.

Για το τριήμερο των Φώτων από 120 ευρώ (www.hotelscombined.gr)

ΠρέβεζαΕκεί όπου συναντιούνται το καταγάλανο Ιόνιο και ο ήρεμος Αμβρακικός, είναι χτισμένη η πόλη της Πρέβεζας, με πρωταγωνιστές τα καλντερίμια του ιστορικού κέντρου και έναν πανέμορφο παραλιακό δρόμο που προσφέρετε για βόλτες χαλάρωσης. Μια πόλη που για την  μαγεία της δεν έχουν ακουστεί πολλά παρόλο που κρύβει πολλές ομορφιές σε κάθε της γωνιά. Η καρδιά της πόλης χτυπά στο ιστορικό κέντρο, με τα γραφικά νεοκλασικά, χαμηλά σπίτια που συνδυάζουν στοιχεία οθωμανικής και ηπειρωτικής αρχιτεκτονικής, ποδήλατα έξω από τα σπίτια και πολλά μικρά μικρά μαγαζάκια που σε καλούν να τα ανακαλύψεις.

Για το τριήμερο των Φώτων από 90 ευρώ (www.hotelscombined.gr)

Επιμέλεια: Γιάννης Παναγόπουλος