Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013 12:44

Ροβανιέμι: Ενας ονειρικός προορισμός για τα Χριστούγεννα!

Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά, το κρύο είναι αρκετά τσουχτερό και η χριστουγεννιάτικη διάθεση έχει κατακλύσει τον περισσότερο κόσμο. Αν υπάρχει ένας τόπος μαγικός για να νιώσετε τις γιορτές των Χριστουγέννων, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το Ροβανιέμι. Στη Βόρεια Φινλανδία, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, το Ροβανιέμι προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν από κοντά τις ημέρες των Χριστουγέννων δίπλα στον Αϊ - Βασίλη και στο χωριό του. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για αυτούς που θέλουν να ζήσουν την απόλυτη περιπέτεια παίζοντας με το χιόνι καθώς και για αυτούς που λατρεύουν τα σπορ.

Περπατήστε στο κέντρο της πόλης και ανακαλύψτε την ομορφιά που κρύβουν τα όμορφα κτήρια του διάσημου Φινλανδού αρχιτέκτονα Αλβάρ Ααλτο. Θα δείτε το Δημαρχείο της πόλης καθώς και την Λαπία, τον χώρο όπου γίνονται μουσικές και θεατρικές παραστάσεις και στον οποίο στεγάζεται και η βιβλιοθήκη της πόλης. Επισκεφθείτε το Σάντα Παρκ, το χωριό του Αϊ - Βασίλη που δεν μοιάζει σε τίποτα με ένα κλασικό χωριό που όλοι έχουμε στο νου μας γιατί εκεί θα δείτε εικόνες που θυμίζουν παραμύθι. Δείτε από κοντά τα ξωτικά, τους μικρούς βοηθούς του Αϊ - Βασίλη που βοηθούν στην προετοιμασία των δώρων για τους μικρούς μας φίλους αλλά και τα σκανταλιάρικα καλικαντζαράκια.

Σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε και το Αρκτικουμ, το κέντρο επιστημών - μουσείο που φιλοξενεί εκθέματα από την ιστορία και τα έθιμα του πολιτισμού των κατοίκων του Βόρειου Αρκτικού Κύκλου.

Γι' αυτούς που αγαπάνε τα σπορ, μια βόλτα στα χιόνια με τα μηχανοκίνητα έλκηθρα ή μια βόλτα με τα έλκηθρα που τα σέρνουν τα χάσκι σίγουρα θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Επιμέλεια: Γιάννης Παναγόπουλος