Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013 14:20

Aegean: Νέο δρομολόγιο προς Αμπού Ντάμπι

Η εταιρεία Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (HAE) υπέγραψε συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού (code share) με την Aegean Airlines, τη μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Ελλάδας. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, η Aegean Airlines από τις 30 Μαρτίου 2014, θα πραγματοποιεί τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις από Αθήνα προς Abu Dhabi, ενώ η χρήση των κωδικών πτήσεων της Etihad Airways, σε πτήσεις της Aegean Airlines, τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών. Οι νέες πτήσεις της Aegean Airlines από Αθήνα προς Abu Dhabi θα εκτελούνται με αεροσκάφος τύπου Airbus 320, χωρητικότητας 168 θέσεων.

Η Etihad Airways, θα τοποθετήσει τους κωδικούς πτήσεων της, σε εκτός Αθήνας πτήσεις προς 16 ελληνικούς προορισμούς, καθώς και σε δέκα επιπλέον πόλεις της Ευρώπης της Aegean Airlines. Σε αντάλλαγμα, η Aegean Airlines θα προσφέρει νέες πτήσεις κοινού κωδικού μεταξύ της Αθήνας και επτά προορισμών στην περιοχή του κόλπου, στην Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.

Ο κ.Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Airlines, δήλωσε: «Από τη συνεργασία με την Etihad Airways, η Aegean Airlines αποκτάει πρόσβαση στην περιοχή του κόλπου και στη Νότια Αφρική, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται οι ευκαιρίες σύνδεσης με την Αυστραλία. Συμπληρωματικά, η Aegean Airlines θα προσελκύσει στο δίκτυό της το επιβατικό κοινό της  Etihad και θα ενισχύσει την πρόσβαση από και προς την Ελλάδα, μέσω του Abu Dhabi.

Η συνδυαστική πρόταση προς τους επιβάτες που ταξιδεύουν τόσο για επαγγελματικούς όσο και για τουριστικούς λόγους, ποτέ δεν υπήρξε τόσο ισχυρή. Η επιβραβευμένη ποιοτική εξυπηρέτηση τόσο της Aegean Airlines όσο και της Etihad Airways εγγυώνται την καλύτερη πιθανή ταξιδιωτική εμπειρία. Είμαι αισιόδοξος πως ο ελληνικός τουρισμός, καθώς και οι επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη ανάπτυξη, όπως επίσης και το Abu Dhabi, που είναι η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά και ένας από τους σημαντικότερους παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς.»

Ο κ.James Hogan,  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways  δήλωσε:
« Τον Ιούνιο του 2009 ξεκινήσαμε  να πραγματοποιούμε καθημερινές πτήσεις από το Abu Dhabi προς την Αθήνα και έκτοτε, η ζήτηση για ενίσχυση του δικτύου έχει αυξηθεί σημαντικά.

Οι νέες πτήσεις της Aegean Airlines από την Αθήνα προς το Abu Dhabi, θα ενισχύσουν το ήδη υπάρχον καθημερινό πρόγραμμα της Etihad Airways ανάμεσα στις δύο πόλεις, καθώς και τα δρομολόγια μεταξύ της Ελλάδας και του υπόλοιπου παγκόσμιου δικτύου μας.
Οι προτάσεις του επιβατικού κοινού θα ενδυναμωθούν σύντομα, καθώς θα τοποθετήσουμε τον κωδικό μας σε πτήσεις της Aegean Airlines προς διάσημους ελληνικούς προορισμούς διακοπών.

Oι προορισμοί αυτοί, περιλαμβάνουν την Αλεξανδρούπολη, τα Χανιά, τη Χίο, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, την Καβάλα, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα, την Κω, τη Λήμνο, τη Μύκονο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, τη Σάμο, τη Σαντορίνη και τη Θεσσαλονίκη.