Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 12:26

Σαντορίνη: Στο Top 10 των προορισμών της USA Today

Νέα μοναδική διάκριση κατέκτησε η χώρα μας και συγκεκριμένα για το πανέμορφο νησί της Σαντορίνης, που κέρδισε την 8η θέση, ανάμεσα στους 10 πιο όμορφους ευρωπαϊκούς προορισμούς, σύμφωνα με τους αναγνώστες των ιστοσελίδων usatoday.com και 10Best.com.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα “Η φυσική ομορφιά των ελληνικών νησιών φτάνει στο αποκορύφωμά της στο νησί της Σαντορίνης, χάρη στην μοναδικότητα του συνδυασμού του μπλε του ουρανού και της θάλασσας με το λευκό των σπιτιών και των εκκλησιών, που σαν καταρράκτης ξεχύνονται στην ηφαιστειακή καλντέρα, πάνω από τα γαλανά νερά του Αιγαίου. Αν η ομορφιά της πόλης δεν είναι αρκετή, οι παραλίες μοιάζουν να βγήκαν από καρτ ποστάλ”.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Ρίγα, η πρωτεύουσα της Λετονίας και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2014 Πολιτισμού, η οποία, σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, έχει μόλις αρχίσει να παίρνει την προσοχή που της αξίζει. “Το "κόσμημα της Βαλτικής" συνδυάζει μια ζωντανή πόλη με την προστατευόμενη από την UNESCO Παλιά Πόλη δημιουργώντας μια από τις πλουσιότερες πολιτιστικές σκηνές της Ευρώπης. Οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής θα αναγνωρίσουν τη Ρίγα ως την πόλη με τη μεγαλύτερη συλλογή σε αρτ νουβό κτίρια της Ευρώπης”, συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Αναλυτικά η δεκάδα με τους πιο όμορφους ευρωπαϊκούς προορισμούς:
1. Ρίγα, Λετονία


2. Μπέργκεν, Νορβηγία


3. Ίνσμπρουκ, Αυστρία 


4. Ντουμπρόβνικ, Κροατία


5. Τσέστερ, Αγγλία 


6. Πράγα, Τσεχική Δημοκρατία 


7. Βουδαπέστη, Ουγγαρία 


8. Σαντορίνη, Ελλάδα


9. Βενετία, Ιταλία 
1

0. Μπριζ, Βέλγιο

πηγή:news.gr