Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019 08:55

Ρουμάνοι δημοσιογράφοι του National Geographic Traveler ξεναγήθηκαν στη Θεσσαλονίκη

Ταξίδι «εξοικείωσης» στη Θεσσαλονίκη έκαναν πρόσφατα ο αρχισυντάκτης και ο φωτογράφος του National Geographic Traveler Ρουμανίας, οι οποίοι δηλώνουν πως είχαν μία από τις ωραιότερες ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, το ταξίδι πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας.

Η Catalin Gruia και ο Costas Dumitrescu ταξίδεψαν πριν από λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη για να γνωρίσουν την πόλη και να τη συστήσουν στο κοινό της Ρουμανίας, ενισχύοντας την εικόνα της ως κοντινού προορισμού city break. Οι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι, κατά τη διαμονή τους, φιλοξενήθηκαν από το Capsis Hotel Thessaloniki. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα σημαντικότερα ιστορικά σημεία και να γνωρίσουν την πολυποίκιλη γαστρονομική της ταυτότητα σε γνωστά εστιατόριλα της, σε συνδυασμό με τη νυχτερινή της διασκέδαση.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, το National Geographic Traveler είναι το σημαντικότερο ταξιδιωτικό περιοδικό της Ρουμανίας, που το διαβάζουν και το συμβουλεύονται όλα τα στελέχη της τουριστικής αγοράς της γειτονικής χώρας, με 65.000 αναγνώστες, με ποιοτικά κείμενα και φωτογραφίες και με κυκλοφορία που φτάνει τα 11.000 τεύχη ανά δίμηνο.

Λαμβάνοντας υπόψιν πως η Ρουμανία αποτελεί μια από τις πιο δυνατές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, αξίζει να σημειωθεί πως οι αναγνώστες του National Geographic Traveler ταξιδεύουν περισσότερο από τον μέσο όρο και πραγματοποιούν περισσότερες διανυκτερεύσεις σε κάθε προορισμό που επισκέπτονται, ενώ ενδιαφέρονται, σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη του, για τουριστικούς προορισμούς που έχουν μεγάλο ιστορικό και πολιτιστικό ειδικό βάρος.