Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 08:43

O κωδικός που μπορεί να εμφανιστεί σε μια κάρτα επιβίβασης και να ανατρέψει ένα ταξίδι

Πολλές φορές πριν το ταξίδι, όταν έχουμε στα χέρια μας την κάρτα επιβίβασης, την παρατηρούμε καλά ώστε να είμαστε σίγουροι πως όλα είναι σωστά.

Πολλές όμως φορές μπορεί να γίνουν λάθη και να ρισκάρουν ακόμα και το ταξίδι μας.

Πάνω σε αυτήν ειδικότερα, μπορεί να υπάρχει ένας κωδικός ο οποίος μπορεί να είναι η αιτία για να καθυστερήσουμε ή ακόμα και να χάσουμε την πτήση μας.

Εκτός λοιπόν από τα προσωπικά μας στοιχεία, το εισιτήριο μπορεί να έχει και τον κωδικό SSSS. Εξαιτίας αυτού, ο επιβάτης δεν μπορεί να εκτυπώσει την κάρτα στα ειδικά μηχανήματα, ενώ θα πρέπει να περάσει υποχρεωτικά από τα γκισέ.

Τι σημαίνει όμως ο εν λόγω κωδικός και γιατί όταν αναγράφεται στην κάρτα, θα πρέπει ο κάτοχος να περάσει από αστυνομικό έλεγχο;

Το μήνυμα βρίσκεται ορισμένες φορές στην κάρτα επιβίβασης σε πτήσεις που γίνονται εντός των ΗΠΑ ή προς τις ΗΠΑ, ενώ σημαίνει ότι για κάποιο λόγο, έχετε τα μάτια της ασφάλειας στραμμένα πάνω σας.

«Secondary Security Screening Selection» ή σε απλά ελληνικά, δευτερογενής έλεγχος που πραγματοποιείται από τη Διοίκηση Ασφαλείας Μεταφορών και μπορεί να διαρκέσει ακόμα και κάτι περισσότερο από μισή ώρα.

Στην πραγματικότητα, όλοι ξέρουν πως αυτός ο κωδικός σημαίνει ταλαιπωρία, κανείς όμως δεν γνωρίζει υπό ποιες συνθήκες εμφανίζεται.

Γενικά έχει παρατηρηθεί πως εμφανίζεται συχνότερα σε εισιτήρια που έχουν κλειστεί τελευταία στιγμή, αν η πληρωμή τους έχει γίνει με μετρητά ή αν η χώρα προορισμού του ταξιδιώτη είναι «υψηλού κινδύνου».

Αν και συνήθως ο κωδικός τυπώνεται στην κάρτα επιβίβασης όσων βρίσκονται στην λίστα του FBI σχετικά με την τρομοκρατία, συχνά η επιλογή είναι τυχαία. Μπορεί να σας εμφανιστεί επειδή κλείσατε το εισιτήριό σας τελευταία στιγμή ή έχετε κλείσει εισιτήριο χωρίς επιστροφή για μία χώρα υψηλού κινδύνου.

Πηγή: indy100