Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 12:49

Γνωριμία με τη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Μονάχου!

Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Μονάχου είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης. Χιλιάδες μικρά μαγαζάκια με στολίδια, ζεστό αρωματικό κρασί Glühwein και ψητά λουκάνικα είναι μερικές από τις εικόνες που θα αντικρίσετε αν την επισκεφθείτε.Περίπου από τα μέσα Νοεμβρίου το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο με περίπου 3.000 φωτάκια στήνεται μπροστά από το δημαρχείο και έτσι αρχίζει η χριστουγεννιάτικη περίοδος. Μπείτε στο στολισμένο τραμ που κυκλοφορεί στο κέντρο και δείτε την πόλη από μια άλλη οπτική γωνία.

Οι χριστουγεννιάτικες φάτνες αποτελούν παράδοση για το Μόναχο. Περπατώντας βρείτε την οδό Neuhauser Strasse και αγοράστε την φάντη που θέλετε ανάμεσα από χιλιάδες ξύλινες χειροποίητες δημιουργίες.

    

 Αν έχετε παιδάκια και τα έχετε μαζί σας τότε μην παραλείψετε να βγάλετε μια φωτογραφία με τον Άγιο Βασίλη που περπατά στη χριστουγεννιάτικη αγορά και μοιράζει δώρα. Επίσης στον χώρο Ratstrinkstube οι μικροί φίλοι μπορούν να φτιάξουν τις δικές τους δημιουργίες όπως είναι διάφορα διακοσμητικά στολίδια ή ακόμα και χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα.


Επιμέλεια: Γιάννης Παναγόπουλος

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χριστούγεννα στο παραμυθένιο Λονδίνο! 12 best shopping cities »