Κυριακή, 04 Αυγούστου 2019 09:07

Στη Σύρο η πρώτη παραλία με δικό της εξωτερικό απινιδωτή - Η αμμουδιά του Γαλησσά

Η οργανωμένη παραλία Γαλησσά στο νησί της Σύρου είναι και επίσημα, η πρώτη οργανωμένη παραλία, η οποία μεταξύ άλλων διαθέτει αυτόματο απινιδωτή, ο οποίος και τοποθετήθηκε σε ειδικό σημείο στην κεντρική είσοδο της παραλίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το τοπικό syrostoday.gr, η προμήθεια έγινε έπειτα από αίτημα της τοπικής κοινότητας και έγκριση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης. Ο απινιδωτής του Γαλησσά διαθέτει παιδιατρικά και ενηλίκων ηλεκτρόδια, συναγερμό και gps tracker. Μπορεί να τον χειριστεί γιατρός, διασώστης, ναυαγοσώστης και οποίος κατέχει γνώσεις πρώτων βοηθειών και έχει εκπαιδευτεί σε χρήση απινίδωση (AED).

Σωτήριος ο απινιδωτής σε περίπτωση πνιγμών

Οπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, η χρήση του απινιδωτή μπορεί να φανεί σωτήρια σε περιπτώσεις πνιγμών από παθολογικά αίτια και να προσφέρει στον λουόμενο τις πρώτες βοήθειες ώσπου να φτάσει στο σημείο ασθενοφόρο.

Φαίνεται πως η παραλία της Σύρου είναι πλήρως οργανωμένη, αφού δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης και σε ΑμΕΑ, οι οποίοι μπορούν να βρουν θέσεις πάρκινγκ, ειδικά διαμορφωμένη ομπρέλα, αλλά και WC προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Η μεγάλη παραλία του Γαλησσά στη Σύρο

Η παραλία του Γαλησσά είναι μια από τις πιο μεγάλες και πιο δημοφιλείς παραλίες της Σύρου, μήκους 450 μέτρων. Είναι βραβευμένη με το περιβαλλοντικό βραβείο «Γαλάζια Σημαία» από το 2015. Οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν στα κρυστάλλινα νερά, να χαλαρώσουν στη χρυσή άμμο, να απολαύσουν μοναδικές γεύσεις στις ταβέρνες του ομώνυμου οικισμού και να ανηφορίσουν προς το παρεκκλήσι της Αγίας Πακού απ’ όπου η θέα είναι μαγευτική.

Η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη είτε με τα λεωφορεία της γραμμής, είτε με ιδιωτικό σκάφος. Δείτε εικόνα από ψηλά από το νησί της Σύρου (η παραλία του Γαλησσά παρουσιάζεται στο 2.14).