Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 07:48

Αφιέρωμα της Guardian στη Μύκονο - Ξοδεύουν μέχρι και 100.000 ευρώ το βράδυ

«Είναι από τα λίγα μέρη στον κόσμο που μπορείς να αγοράσεις πολύ φθηνά πράγματα μέχρι και μια τσάντα αξίας 10.000 ευρώ ή έναν πίνακα γκράφιτι αξίας 250,000 ευρώ. Είναι σίγουρα ένα νησί που τίποτα δεν είναι συνηθισμένο», αναφέρει η Guardian στη διαδικτυακή της έκδοση, σε αφιέρωμά της για το νησί της Μυκόνου.

Το νησί είναι προορισμός για μερικούς από τους πιο πλούσιους και διάσημους ανθρώπους στον πλανήτη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Κέιτ Μος, η Αριάνα Γκράντε, ο Φίλιπ Γκριν και πολλοί άλλοι το έχουν επισκεφτεί. Ο δημοσιογράφος Rupert Neate αναλύει και τις τιμές στα μεγάλα κλαμπ του νησιού όπου διασκεδάζουν οι celebrities.

«Οι άνθρωποι νέοι και μεγαλύτεροι χορεύουν στα τραπέζια και το φαγητό μπορεί να κοστίζει ακόμα και 200 ευρώ» τονίζει. «Μόνο όσοι έχουν κλείσει θέση μπορούν να μπουν στο πάρτυ. Εδώ ξοδεύονται τεράστια ποσά, ακόμα και 50.000 και 100.000 ευρώ δεν κάτι το ασυνήθιστο» σημειώνει. «Οι διάσημοι μπορούν να νοικιάσουν μια καμπάνα, με τζακούζι και όλες τις πολυτέλειες που αγγίζουν ακόμα και τα 5.000 ευρώ το βράδυ».

Η τουριστική ζωή του νησιού έχει ξεκινήσει από το 1920, σημειώνεται στο αφιέρωμα. Η αρχή έγινε όταν κατέφθαναν στη Μύκονο αρχαιολόγοι από όλο τον κόσμο με σκοπό να επισκεφτούν το διπλανό νησί της Δήλου. Έπειτα τη δεκαετία του 60 απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη φήμη όταν η Τζάκι Κέννεντι επισκέφτηκε το μέρος με το δεύτερο σύζυγό της, τον Αριστοτέλη Ωνάση. Ακολούθησαν και άλλες διάσημες προσωπικότητες όπως η Γκρέις Κέλυ, η Μπριζίτ Μπαρντό, η Σοφία Λόρεν, αναφέρει το άρθρο.

Υπερπολυτελή γιοτ με πολλές καμπίνες φιλοξενούν μεγιστάνες και μπορεί να κοστίζουν ακόμα και 480.000 ευρώ τη βδομάδα. Οι ταξιδιώτες μπορούν να πετάξουν με πτήση τσάρτερ στην Αθήνα δίνοντας το ποσό των 3.500 ευρώ εάν δεν έχουν μαζί τους… το προσωπικό τους ελικόπτερο.