Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 09:10

Ο. Κεφαλογιάννη: Η φετινή χρονιά κλείνει με θετικό πρόσημο

Την 29η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2013 εγκαινίασε χθες η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και αναφέρθηκε στις ενέργειες που θα κάνει το υπουργείο για την προβολή της Θεσσαλονίκης  και όλης της βόρειας Ελλάδας.

Η φετινή χρονιά κλείνει με θετικό πρόσημο για τον τουρισμό. Απέδειξε ότι αποτελεί ένα δυναμικό κλάδο που μπορεί να προσφέρει τεράστια οφέλη σε όλο το φάσμα της οικονομίας, τόνισε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, εγκαινιάζοντας την 29η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2013, παρουσία επαγγελματιών και φορέων του τουρισμού  και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης παρών ήταν και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς. Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι για να έχουμε ένα καλύτερο 2014 στο τουριστικό τομέα, χρειάζεται συλλογική προσπάθεια. Η ύπαρξη μιας κοινής γραμμής, μιας κοινής στρατηγικής είναι η αυτονόητη προϋπόθεση για να αναπτυχθεί σωστά η κάθε περιφέρεια, να αναπτυχθεί σωστά ολόκληρη η Ελλάδα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε τη φετινή διοργάνωση της 29ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA, ως ένα «τουριστικό Φόρουμ με διεθνή ακτινοβολία».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην παρουσία της Ρωσίας στην Έκθεση, τονίζοντας, ότι «Μετά από πολλά χρόνια απουσίας, το Ρωσικό περίπτερο σηματοδοτεί μια νέα σελίδα στις τουριστικές σχέσεις των δύο χωρών». Πρόσθεσε επίσης ότι το Ρωσικό περίπτερο «ανοίγει σημαντικές ευκαιρίες  για τις δύο χώρες. Συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων και σύντομα τα αποτελέσματα αυτής της παρουσίας θα είναι ορατά σε όλους”.

Η υπουργός Τουρισμού στη συνέχεια ανέφερε ότι η «PHILOXENIA» αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία προβολής των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Θεσσαλονίκης στη διεθνή τουριστική αγορά. Και ότι διαθέτει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να γίνει ένας σημαντικός προορισμός city break.
Τόνισε ότι σχεδιάζονται ειδικές δράσεις για  την προβολή  της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας, σημειώνοντας ότι «σύμμαχος μας σε αυτή τη στοχευμένη εκστρατεία προβολής που ξεκινάμε είναι τα social media και το Διαδίκτυο».

Επίσης ανακοίνωσε την απόφαση του υπουργείου Τουρισμού για ίδρυση γραφείου Τουρισμού στην Κωνσταντινούπολη, γεγονός που θα βοηθήσει την τουριστική κίνηση από την Τουρκία προς την Βόρεια Ελλάδα.

Τέλος η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε ότι το υπουργείο Τουρισμού αναπτύσσει τις δράσεις του, «επενδύοντας» στο εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό, που στηρίζεται, στις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις (Ν.4179/13), στο χωροταξικό του τουρισμού, στο νέο ΕΣΠΑ και στη στοχευμένη επικοινωνιακή στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Επιμέλεια: Γιάννης Παναγόπουλος