Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013 09:47

Emirates: Η μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών στον κόσμο

Η αεροπορική εταιρεία Emirates Airlines σπάει και πάλι τα ρεκόρ στην πολιτική αεροπορία με την παραγγελία 150 νέων αεροσκαφών Boeing 777X, η οποία περιλαμβάνει 35 Boeing 777-8Xs και 115 Boeing 777-9Xs, διατηρώντας το δικαίωμα αγοράς επιπλέον 50 αεροσκαφών.

Η Emirates ανακοίνωσε και την αγορά 50 επιπλέον αεροσκαφών Airbus A380. Το σύνολο των παραγγελιών εκτιμάται ότι θα φθάσει στα 99δισ. δολάρια ΗΠΑ σε τιμές καταλόγου.Η συγκεκριμένη αγορά είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας αλλά και για την εταιρεία της Emirates. Η παραγγελία της σε αεροσκάφη Boeing 777X είναι η μεγαλύτερη σε αξία παραγγελία αεροσκαφών στην ιστορία της εμπορικής αεροπορίας των ΗΠΑ. Παράλληλα η πρόσθετη παραγγελία αεροσκαφών A380, αναδεικνύει την Emirates, που ήδη αποτελεί το μεγαλύτερο διαχειριστή αεροσκαφών τέτοιου τύπου, ως τον κυριότερο πελάτη αεροσκαφών Α380 σε όλο τον κόσμο.

Οι πρόσφατες παραγγελίες έρχονται να προστεθούν στο βιβλίο παραγγελιών της Emirates που αριθμεί πλέον τα 385 αεροσκάφη (εκτός των δικαιωμάτων προαίρεσης ή αγοράς) και περιλαμβάνει 214 Boeing 777, 101 Airbus Α380 και 70 Α350, με εκτιμώμενη συνολική αξία 166 δισ. δολαρίων

«Οι αεροπορικές μεταφορές αποτελούν καταλυτικό παράγοντα του παγκόσμιου εμπορίου και παρατηρούμε ότι η ζήτηση για αεροπορικές υπηρεσίες θα συνεχίσει να αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ανακοίνωση αποτελεί συνέχεια της δέσμευσης και του οράματός μας να συνδέουμε όλο τον κόσμο μέσω του κόμβου της Emirates στη Μέση Ανατολή. Οι συγκεκριμένες παραγγελίες αεροσκαφών, μαζί με τις παραδόσεις αεροσκαφών 777X που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το 2020, θα μας οδηγήσουν στο 2025 και πέραν αυτού – με την αντικατάσταση αεροσκαφών που αποσύρονται και όσων αποτελούν τη βάση για μελλοντική ανάπτυξη», δήλωσε η Αυτού Υψηλότης Ahmed bin Saeed Al-Maktoum , Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates Airline και του Ομίλου.
«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς η δέσμευση της Emirates στο νέο αεροσκάφος 777X και η σημαντική μακροπρόθεσμη ώθηση που αυτή παρέχει για τις αμερικανικές εξαγωγές και την απασχόληση», δήλωσε ο Jim McNerney, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing. «Η Emirates έχει συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχία του αεροσκάφους 777 για χρόνια και πλέον θα διαχειρίζεται το μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών 777 από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική στον κόσμο. Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μας με την Emirates και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ανάδειξη του Ντουμπάι σε παγκόσμιο κόμβο αερομεταφορών».

«Με τη στρατηγική τοποθέτηση του A380 στο κέντρο των δραστηριοτήτων της, η Emirates μεγιστοποιεί σε καθημερινή βάση την ηγετική του θέση. Η Emirates έχει αντιληφθεί από την αρχή τα πλεονεκτήματα του A380 από πλευράς οικονομίας, αποτελεσματικότητας και άνεσης των επιβατών. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος αποτέλεσε «θέλγητρο» για τους επιβάτες και συνέβαλλε στην ταχεία ανάπτυξη της Emirates και του κόμβου της στο Ντουμπάι», δήλωσε ο Fabrice Brégier, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus. «Εκτιμούμε τη συνεργασία μας με την Emirates και χαιρόμαστε να τη βλέπουμε να ενισχύεται καθημερινά με την ένταξη των αεροσκαφών Α380 στους προορισμούς της».