Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 09:56

Trivago: Η Αθήνα δημοφιλέστερος προορισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο

Αθήνα, Φηρά και Κέρκυρα είναι οι τρεις δημοφιλέστεροι προορισμοί φέτος στην Ελλάδα για τον Ιούνιο με βάση τη σχετική έρευνα που πραγματοποίησε η γνωστή μηχανή αναζήτησης της trivago.gr.

H εταιρεία συγκρίνει τους δημοφιλέστερους προορισμούς της τελευταίας τριετίας, όπου η Αθήνα αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» και στις τρείς χρονιές- 2017, 2018 και 2019 - επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά ότι πλέον έχει καθιερωθεί ως τουριστικός προορισμός. «Η Αθήνα παραμένει πρώτη στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών, απόδειξη ότι οι ταξιδιώτες που επιλέγουν Ελλάδα, προτιμούν να περάσουν κάποιες μέρες στην ελληνική πρωτεύουσα πριν τις εξορμήσεις τους στα ελληνικά νησιά», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάλυση της γνωστής μηχανής αναζήτησης.

Πάντως, παρά την σταθερή άνοδο της ελληνικής πρωτεύουσας όσον αφορά την τουριστική κίνηση και τις αφίξεις, οι ξενοδοχειακές τιμές έχουν σημειώσει πτώση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της trivago.gr. Χαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός ότι η μέση ξενοδοχειακή τιμή για τον μήνα που διανύουμε είναι στα 111 ευρώ για ένα δίκλινο, όταν ένα χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2018 το αντίστοιχο νούμερο ήταν στα 122 ευρώ, έχοντας τελικά σημειώσει πτώση κατά 9%.

Οι τιμές φέτος τον Ιούνιο έχουν παραμείνει αμετάβλητες σε σχέση με τον αμέσως περασμένο μήνα, τον Μάιο, οπότε η μέση ξενοδοχειακή τιμή ήταν πάλι στα 111 ευρώ. Φθηνότερες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, με βάση πάντα τα στοιχεία της trivago.gr, είναι η Βαρσοβία με 68 ευρώ, η Κωνσταντινούπολη, με 66 ευρώ, η Μόσχα επίσης στα 66 ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες προσφέρουν τιμές άνω των 100 ευρώ το δίκλινο για τον Ιούνιο. Πανευρωπαϊκά, οι υψηλότερες τιμές σημειώνονται στο Αμστερνταμ με 171 ευρώ και το Παρίσι με 169 ευρώ.

H ελληνική πρωτεύουσα εκτιμάται ότι μπορεί να υποστηρίξει ακόμη περισσότερες αφίξεις τα επόμενα χρόνια, όπως τουλάχιστον υποστήριξε ο πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος ήταν ομιλητής στο τρίτο συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η ζήτηση ουσιαστικά οδηγεί σε περισσότερες επενδύσεις σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα αφού την περίοδο από το 2020 έως το 2023 οι υποδομές θα πρέπει να είναι έτοιμες ώστε να έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούν πάνω από 30 εκατ. επιβάτες. Υπενθυμίζεται εδώ ότι πέρυσι η συνολική επιβατική κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος ήταν στα 24,1 εκατ. έχοντας σημειώσει άνοδο κατά 11% σε σύγκριση με το 2017, ενώ στο πρώτο πεντάμηνο του 2019, η αύξηση της επιβατικής κίνησης είναι στο 7,8% στα 8,64 εκατ. από 8 εκατ. το πρώτο πεντάμηνο του 2018.