Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013 10:34

Κέρδισε τις εντυπώσεις η Σαντορίνη στο Λονδίνο

Εξαιρετική παρουσία είχε η πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας "2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη" στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου, World Travel Market.

Η προετοιμασία της συμμετοχής έγινε εφικτή με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την άριστη συνεργασία με τα στελέχη των ανωτέρω υπηρεσιών.

Η επίσημη παρουσίαση της πρωτοβουλίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας συνέντευξης της υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη, που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013. Η εμπεριστατωμένη ομιλία του αρχαιολόγου και ξενοδόχου κ. Λευτέρη Ζώρζου, για τη Σαντορίνη και το γαστρονομικό της δυναμικό, ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για τους δημοσιογράφους που είχαν κατακλύσει την αίθουσα.Οι εκπρόσωποι του διεθνούς Τύπου παρέλαβαν αναμνηστικό δώρο που περιείχε προϊόντα της Σαντορίνης και στη συνέχεια συμμετείχαν σε γευσιγνωσία κρασιών και εδεσμάτων της Σαντορίνης στο ελληνικό περίπτερο.

Τη δεύτερη μέρα της έκθεσης η κα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε το χώρο που έχει διατεθεί από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, στο Έτος Γαστρονομίας και συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου, αρμόδια για θέματα τουρισμού, κα Παρασκευή Ελευθερία Φτακλάκη, τον αντιδήμαρχο Θήρας και πρόεδρο της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων κ. Μάρκο Καφούρο, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Μανώλη Καραμολέγκο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Εστιατόρων Σαντορίνης κ. Βασίλη Ζαχαράκη και τα άλλα μέλη της αντιπροσωπείας της Σαντορίνης.

Το ενδιαφέρον του κοινού απέσπασε επίσης το μάθημα μαγειρικής με την καθοδήγηση του chef Βασίλη Ζαχαράκη και αρκετοί επισκέπτες συμμετείχαν ενεργά στην παρασκευή σαντορινιάς σαλάτας.

Ο Δήμος Θήρας εκπροσωπήθηκε στην έκθεση WTM από τον κ. Λουκά Μπελλώνια και την κα Μαρία Αργυρού, οι οποίοι χειρίστηκαν την εκθεσιακή προβολή της Σαντορίνης.Η συμμετοχή “Santorini – Year of Gastronomy”, υποστηρίχθηκε εθελοντικά από μέλη της οργανωτικής ομάδας της πρωτοβουλίας “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη”, που μετέβησαν στο Λονδίνο με δική τους δαπάνη, αντικατοπτρίζοντας το πνεύμα του εθελοντισμού και της συνεργασίας, που συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση των δράσεών της καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Οι οινοποιητικές επιχειρήσεις της Σαντορίνης προσέφεραν τους οίνους που πλαισίωσαν την παρουσίαση του Έτους Γαστρονομίας, οι οποίοι για μια ακόμη φορά εντυπωσίασαν με την εξαιρετική ποιότητά τους, που εκφράζει μοναδικά το ηφαιστειογενές οικοσύστημα της Σαντορίνης.

Η Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος ΑΕ υποστήριξε με ευγενική χορηγία της, την υλοποίηση της συμμετοχής στην έκθεση, αναλαμβάνοντας τη δαπάνη που αφορούσε στην προμήθεια και μεταφορά των τοπικών προϊόντων που προσφέρθηκαν ως αναμνηστικά δώρα, καθώς και στη μεταφορά των οίνων της Σαντορίνης που προσφέρθηκαν κατά τις γευσιγνωσίες.

Ο Δήμος Θήρας ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην επιτυχία της συμμετοχής στην World Travel Market και δεσμεύεται να αξιοποιήσει τα θετικά αποτελέσματα του Έτους Γαστρονομίας, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των νησιών μας, τον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του προορισμού “Σαντορίνη”.