Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 07:08

Η πρώτη πισίνα infinity 360° σε ουρανοξύστη θα κατασκευαστεί στο Λονδίνο (Βίντεο)

Μοναδική στο είδος της θα είναι μια πισίνα infinity που πρόκειται να κατασκευαστεί σε οροφή ουρανοξύστη στο Λονδίνο και θα προσφέρει θέα 360 μοιρών της βρετανικής πρωτεύουσας.

Τα σχέδια που δόθηκαν στη δημοσιότητα απεικονίζουν μια πισίνα με διάφανα τοιχώματα και διάφανο πάτο, η οποία θα βρίσκεται στην οροφή ενός κτιρίου ύψους 220 μ., το οποίο θα κατασκευάσει η ίδια εταιρεία.

Όπως εξήγησε η κατασκευαστική εταιρεία, Compass Pools, η είσοδος στην εντυπωσιακή πισίνα χωρητικότητας 600.000 λίτρων θα γίνεται μέσω μιας περιστρεφόμενης σκάλας που θα «ανυψώνεται» όταν κάποιος θέλει να μπει στο νερό ή να βγει από αυτό.

Ο μηχανισμός θα θυμίζει λίγο... υποβρύχιο ή ταινία του «Τζέιμς Μποντ», εξηγεί ο κύριος σχεδιαστής και τεχνικός διευθυντής της εταιρείας, Alex Kemsley.

Το σχέδιο του ουρανοξύστη, που θα στεγάζει ένα πολυτελές ξενοδοχείο και εστιατόρια, θα επιτρέπει στους πελάτες και τους επισκέπτες να «χαζεύουν» τους λουόμενους, αφού ο πάτος της πισίνας θα είναι διάφανος. Το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί για τον πάτο και τα τοιχώματα θα είναι το ακρυλικό. Το συγκεκριμένο υλικό αντανακλά το φως στο ίδιο μήκος κύματος με το νερό, και έτσι η πισίνα θα φαίνεται απολύτως διαφανής.

Το νερό θα θερμαίνεται με βιώσιμο τρόπο, χρησιμοποιώντας ενέργεια που εκλύεται από το σύστημα κλιματισμού του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με την Compass Pools, η κατασκευή του ουρανοξύστη που θα ονομάζεται Infinity London θα ξεκινήσει το 2020, εφόσον θα επιβεβαιωθεί η συμμετοχή των ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Πηγή: thesun