Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 07:58

Αναβαθμίζει λιμάνι και αεροδρόμιο η Σύρος - Πού ποντάρει για τη νέα τουριστική σαιζόν

Το «βλέμμα» στραμένο στην τουριστική βιομηχανία έχει το νησί των Κυκλάδων, η Σύρος, όπου εν όψει της τρέχουσας τουριστικής σαιζόν φιλοδοξεί να μεγενθύνει περισσότερο τις τουριστικές της ροές.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Μαραγκός επισημαίνει ότι την τετρατετία 2014-2018 οι τουριστικές αφίξεις του νησιού (σαιζόν: Ιούλιος-Σεπτέμβριος) μεγενθύνθηκαν κατά 40%. Πέρυσι το εξεταζόμενο διάστημα η Σύρος, όπως αναφέρθηκε, προσέλκυσε 201.000 επισκέπτες.

Για τη νέα σαιζόν οι εκτιμήσεις είναι ιδιαίτερα θετικές, με τον κ. Μαραγκό να υπογραμμίζε ότι με βάση το πλάνο μάρκετιγκ του νησιού, η Σύρος ποντάρει στο εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα και στοχεύει στις αγορές της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας αλλά και στις αγορές των βαλκανίων. Η Σύρος, όπως εξηγεί ο κ. Μαραγκός, διαθέτει ένα πλούσιο θεματικό τουριστικό χαρτοφυλάκιο, που περιλαμβάνει τον πολιτιστικό τουρισμό, τον αθλητικό τουρισμό, τον μαθητικό τουρισμό αλλά και τον θαλάσσιο τουρισμό.

Στο μέτωπο των υποδομών ο κ. Μαραγκός τονίζει ότι αναβαθμίζεται το λιμάνι της Ερμούπολης, όπως επίσης σε τροχιά αναβάθμισης είναι και ο αερολιμένας Σύρου, με στόχο να υποδέχεται πτήσεις τσάρτερ, κάτι που θα «απογειώσει» τις αφίξεις, όπως εκτιμάται. Στοίχημα για τον τουριστικό κόσμο του νησιού είναι η ενίσχυση της σύνδεσης του νησιού με τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, προκειμένου να υλοποιηθούν τουριστικά συνδυαστικά πακέτα, αφού οι ξένοι επισκέπτες των κυκλάδων θέλουν να γνωρίσουν την πλειονότητα των νησιών του συμπλέγματος των Κυκλάδων.

Τέλος, η Σύρος το τριήμερο 6-9 Ιουνίου αναμένεται να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, απόρροια της διοργάνωσης οικονομικό φόρουμ που θα λάβει χώρα στο νησί και αναμένεται να προσελκύσει εκπροσώπους διεθνών επενδυτικών κεφαλαίων, με κύρια θεματολογία της επενδύσεις.