Τρίτη, 02 Απριλίου 2019 07:20

TravelSupermarket: H Ελλάδα στην κορυφαία πεντάδα των πιο «αναζητήσιμων» προορισμών στον κόσμο

Όταν μιλάμε για ονειρεμένες διακοπές στο μυαλό πολλών έρχονται οι Μαλδίβες, η Καραϊβική ή κάποιοι άλλοι εξωτικοί προορισμοί.

Να, όμως, που η χώρα μας συγκαταλέγεται στην κορυφαία πεντάδα των πλέον αναζητήσιμων ταξιδιωτικών προορισμών στον πλανήτη σύμφωνα με έρευνα της TravelSupermarket.

Στην κορυφή φιγουράρει η Ιταλία, αφού ήταν η πρώτη στις μηνιαίες αναζητήσεις (πάνω από 226.000) σε δείγμα από 97 χώρες, μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα και τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, ενώ η χώρα μας έρχεται τέταρτη με κατά μέσο όρο 136.540 αναζητήσεις μηνιαίως, πίσω από την Ισπανία και την Αυστραλία και μια θέση πάνω από τη Γαλλία. Σύμφωνα με την έρευνα της έγκριτης στο χώρο των ταξιδιών εταιρείας, η χώρα μας είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους υπηκόους επτά κρατών.

Oι Αυστραλοί προτιμούν, πάντως τις Μαλδίβες, οι Ιταλοί την Ισπανία, όπως και οι Βρετανοί με τον Τζόι Τάισον της TravelSupermarket να εξηγεί: «Η Ισπανία εξακολουθεί να κατέχει μια σταθερή θέση στις καρδιές των Βρετανών αναφορικά με τους προορισμούς διακοπών, πιθανώς λόγω της μικρής διάρκειας ταξιδιού από το Ηνωμένο Βασίλειο και της απλής επιλογής προσιτών πτήσεων.»

Η έρευνα χρησιμοποίησε το Keyword Planner της Google σε όλες τις γλώσσες για να βρει το μέσο μηνιαίο όρο αναζητήσεων για κάθε χώρα χρησιμοποιώντας τη φράση “Holidays in X” για πάνω από 870 προορισμός.

Το ενδιαφέρον, πάντως, είναι ότι οι ευρωπαϊκές χώρες κυριαρχούν στην κορυφαία πεντάδα, αφού τέσσερις στους πέντε προτιμητέους προορισμούς βρίσκονται στη Γηραιά Ήπειρο.