Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013 13:54

Σπέτσες: Η φθινοπωρινή εξόρμησή σας!

Ένα μικρό νησί με μεγάλη ιστορία που κρύβει μαγικές εικόνες το καλοκαίρι αλλά και το φθινόπωρο. Αρχοντικά μοναδικής αρχιτεκτονικής, τεράστια ποικιλία σε μαγαζιά για διασκέδαση και καταπληκτικό φαγητό σε όποιο εστιατόριο και αν κάτσεις.Θα μπορούσε κανείς να πει πως το μόνο πράγμα που πρέπει να έχετε είναι ένα ποδήλατο για να γυρίσετε όλο το νησί. Με σημείο εκκίνησης το καινούριο λιμάνι, περάστε από τον μεγάλο παραλιακό δρόμο και αισθανθείτε το φθινοπωρινό θαλασσινό αεράκι που "αγκαλιάζει το πρόσωπό σας.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Αξίζει να δείτε στο λιμάνι των Σπετσών την Ντάπια ο τόπος συγκέντρωσης των αρχόντων και των καπετάνιων του 1821, που ονομάστηκε έτσι από την τούρκικη λέξη που ορίζει το κανονιοστάσιο. Περπατήστε από την Ντάπια μέχρι την Κοργιαλένειο Σχολή και το παλιό λιμάνι, για να θαυμάσετε τα γραφικά καπετανόσπιτα του νησιού με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία και με έντονη την αίσθηση της παράδοσης.Στην πλατεία με τα κανόνια, θα συναντήσετε το άγαλμα της Μπουμπουλίνας και θα επισκεφθείτε και το αρχοντικό της, που έχει μετατραπεί σε μουσείο. Τα σημαντικότερα εκθέματα του μουσείου είναι τα οστά της Μπουμπουλίνας, τα προσωπικά αντικείμενά της, χειρόγραφες επιστολές και έπιπλα εξαιρετικής τεχνικής.Αξίζει να επισκεφθείτε το Μουσείο των Σπετσών, το οποίο είναι στεγασμένο στο αρχοντικό του Χατζηγιάννη Μέξη, ενός από τους πρώτους άρχοντες του νησιού στα χρόνια του Αγώνα της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Ξεχωρίζουν η σημαία της Επανάστασης, τα οστά της Μπουμπουλίνας και οι προσωπογραφίες των Σπετσιωτών ναυμάχων.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ

Από την Αθήνα πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδρομή προς Επίδαυρο, Κρανίδι, Πόρτο Χέλι με προορισμό την Κόστα που είναι απέναντι από τις Σπέτσες.
Από την Κόστα περνάτε πολύ εύκολα στις Σπέτσες με ferryboat, καϊκι ή θαλάσσιο ταξί. Αυτά αν θα ταξιδέψετε με το αυτοκίνητό σας.

Αν πάρετε λεωφορείο από την Αθήνα για την Κόστα, έχετε υπόψη  πως υπάρχει τακτική υπεραστική συγκοινωνία και το λεωφορείο θα το πάρει από τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων της Λ. Κηφισού.

Αν επιλέξετε πλοίο, θα ταξιδέψετε με flying dolphing ή flying cat από τον Πειραιά.

Επιμέλεια: Γιάννης Παναγόπουλος

johnpana@hotmail.gr