Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013 10:55

Birmingham: Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά

Μπορεί ακόμα να είναι νωρίς να μιλάμε για χριστούγεννα και για χριστουγεννιάτικες αγορές, αλλά ο Νοέμβριος μπήκε και στο εξωτερικό αρχίζουν να ετοιμάζομαι για τις γιορτές. Το Travel - Ελευθερία Online σας παρουσιάζει ένα από μεγελύτερα christmas market στο Birmingham που πραγματοποιείται από το 1628.

Από τις μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Birmingham. . Πάνω από 180 πάγκους στήνονται από τις 14 Νοεμβρίου έως και τις 22 Δεκεμβρίου και περιμένουν όλους εσάς για να απολαύσετε το μεγαλύτερο christmas market.Σύμφωνα με τους ιστορικούς ξεκίνησε να λειτουργεί ως λαϊκή αγορά το 1628 και στην συνέχεια μετατράπηκε σε χριστουγεννιάτικη. Σπιτάκια με χιλιάδες φωτάκια, μικρά κεριά σε κάθε γωνιά και ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο γεμάτο όμορφα στολίδια είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς όταν φτάνει στην είσοδο της αγοράςΤα αρώματα της κανέλας, του αμυγδάλου και των φρεσκοψημένων λουκάνικων είναι κάποια από τα αρώματα που θα σας εντυπωσιάσουν. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα από τις μπάντες και πολλές άλλες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις γίνονται καθημερινά για να τις απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.


Δοκιμάστε το εκπληκτικό αρωματικό gingerbread, αχνιστά λουκάνικα bratwurst και ζεστό κρασί glühwein και περιπλανηθείτε στους στολισμένους δρόμους κάνοντας τα γιορτινά σας ψώνια. Χιλιάδες είδη για δώρα, κοσμήματα, διάφορα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, χειροποίητα παιχνίδια δημιουργούν μια γιορτινή ατμόσφαιρα.

Γιάννης Παναγόπουλος

johnpana@hotmail.gr

Περισσότερες πληροφορίες εδώ