Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013 11:02

Η Lufthansa στηρίζει την Ελλάδα

Την στήριξή της στην ελληνική αγορά εξέφρασε η αεροπορική εταιρεία Lufthansa μέσα από την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η εταιρεία χθες στην Αθήνα. Στην συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε η σταθερή αύξηση ταξιδιωτών από την Ελλάδα προς την Ευρώπη και Αμερική και αντίστροφα, θετικά αποτελέσματα εμφανίζονται τους τελευταίους μήνες και για την Αθήνα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ως επίτιμος καλεσμένος της Lufthansa, ο κύριος Carsten Schaeffer, αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Υπηρεσιών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, ο οποίος αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα της Ελλάδας: “Η Lufthansa επιδεικνύει τη διαρκή της υποστήριξη στην Ελλάδα και αναγνωρίζει την Αθήνα ως έναν από τους σημαντικότερους κόμβους της στην Ευρώπη, για επιβάτες που ταξιδεύουν τόσο για λόγους επαγγελματικούς όσο και αναψυχής».


Η  Lufthansa στηρίζει τα τοπικά προϊόντα

Παράλληλα, η Lufthansa προωθεί τοπικά προϊόντα, τόσο εν πτήσει όσο και επί εδάφους. Πρόσφατα, η Lufthansa εμπλούτισε τις υπηρεσίες εδάφους στη Lufthansa Business Lounge στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ‘Ελ. Βενιζέλος’, για τους πελάτες Business Class αλλα και τους HON, Senators και Frequent Travelers του προγραμματος Miles & More, προσθέτοντας εμπειρίες οινογευσίας αλλά και εξαιρετικής ποιότητας Ελληνικά προϊόντα, ως «γευστικό αποχαιρετισμό» από την Ελλάδα. Επιπλέον, μια νέα συνεργασία εγκαινιάζεται: από τον Οκτώβριο του 2013, τα Φυσικά Προϊόντα Korres θα «απογειώνονται» με τη Lufthansa, προσφέροντας τη μοναδική ευκαιρία ανάδειξης της απαράμιλλης ποιότητας και δυναμικής ανάπτυξης των Ελληνικών προϊόντων ανά την υφήλιο, προσεγγίζοντας παράλληλα νέους καταναλωτές και καινούριες αγορές.

Η μεγαλύτερη ενιαία επένδυση ιδιωτικού τομέα σε νέα αεροσκάφη

Ο Όμιλος Lufthansa συνεχίζει τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, στην αποδοτικότητα και στη βελτίωση της επιβατικής άνεσης, μέσω του εκσυγχρονισμού του στόλου του. Κατόπιν έγκρισης από το Εποπτικό Συμβούλιο για την αγορά 59 υπερσύγχρονων αεροσκαφών, στο στόλο wide-body του Ομίλου Lufthansa θα προστεθούν ακόμη 34 αεροσκάφη Boeing 777-9X και 25 αεροσκάφη Airbus A350-900. Τα πρώτα αεροπλάνα θα παραδοθούν στις αρχές του 2016, αντικαθιστώντας τα παλαιότερα Boeing 747-400 και Airbus A340-300, που θα αποσυρθούν σταδιακά έως το 2025. Η συνολική επένδυση του Ομίλου Lufthansa ανέρχεται σε 14 δισεκατομμύρια ευρώ και είναι η μεγαλύτερη ενιαία επένδυση ιδιωτικού τομέα στην ιστορία της Γερμανικής βιομηχανίας. Εκτός από τον εκσυγχρονισμό του στόλου, η επένδυση αυτή θα διασφαλίσει περίπου 13.000 θέσεις εργασίας στον Όμιλο Lufthansa καθώς και χιλιάδες θέσεις εργασίας σε συνεργάτες και άλλους προμηθευτές.