Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 10:50

Άνοιξε για επιβατικές πτήσεις το αεροδρόμιο Al Maktoum International στο Ντουμπάι

Τους πρώτους ταξιδιώτες υποδέχτηκε το αεροδρόμιο Al Maktoum International στο Ντουμπάι, το οποίο εφόσον ολοκληρωθεί η κατασκευή του, θα είναι το μεγαλύτερο του κόσμου.

Σύμφωνα με το AFP, το πρώτο επιβατικό αεροσκάφος που προσγειώθηκε σε αυτό ήταν της εταιρείας Wizz Air και είχε απογειωθεί από τη Βουδαπέστη. Αναμένεται να ακολουθήσει την Πέμπτη αεροσκάφος της εταιρείας χαμηλού κόστους Jazeera Airways, η οποία θα πραγματοποιεί καθημερινές πτήσεις από και προς το Κουβέιτ.

Ο εθνικός αερομεταφορέας του Μπαχρέιν Gulf Air, αναμένεται να ξεκινήσει τις πτήσεις του με προορισμό το αεροδρόμιο Al Maktoum International στις 8 Δεκεμβρίου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στο πρόγραμμα κάποια άλλη αεροπορική εταιρεία που θα κάνει χρήση του αεροδρομίου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ. από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

Ωστόσο, όταν το αεροδρόμιο τεθεί εν πλήρη λειτουργία αναμένεται να είναι σε θέση να εξυπηρετεί ετησίως περισσότερους από 160 εκατ. επιβάτες, ενώ μέσω αυτού θα μεταφέρονται 12 εκατ. τόνοι εμπορευμάτων. Πρόκειται για έναν αριθμό επιβατών τριπλάσιο από αυτόν που πέρασαν το 2012 από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, καθώς αυτοί έφτασαν τα 57 εκατομμύρια. -