Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 11:07

Περιπλάνηση στα χωριά του Πηλίου

Όταν ακούς Πήλιο το μυαλό σου σίγουρα "ταξιδεύει" σε ένα από τα υπέροχα και διαφορετικά μεταξύ τους χωριά. Το μόνο κοινό σε όλα τα χωριά είναι ότι παντού υπάρχουν καταπράσινα μεγάλα δέντρα, όμορφα καλντερίμια, και πανέμορφα αρχοντικά που στέκονται επιβλητικά γύρω σου.Δροσερός και καθαρός αέρας, μαγευτικά τοπία και υπέροχα μονοπάτια για φθινοπωρινούς περιπάτους είναι μερικά από τα στοιχεία που καθιστούν το Πήλιο έναν ονειρεμένο προορισμό.

Το Travel - Ελευθερία Online σας ταξιδεύει σε 4 όμορφα χωριά του Πηλίου που αν τα επισκεφτείτε θα σας αποζημιώσουν με το παραπάνω.

Μακρινίτσα Ένα ευλογημένο μέρος, με πανέμορφα δέντρα και καλντερίμια που σε καλούν να τα ανακαλύψεις. Περπατήστε στα πέτρινα δρομάκια της και επισκεφθείτε τα υπέροχα μαγαζάκια όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τοπικά προϊόντα Πηλίου. Βότανα, παραδοσιακά διακοσμητικά, παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού έτσι όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά μας και πολλά άλλα πράγματα που σου φέρνουν στη μνήμη εικόνες από μια άλλη εποχή.


ΤσαγκαράδαΘα μπορούσε κανείς να τον χαρακτηρίσει ως έναν από τους ερωτικούς προορισμούς καθώς κάθε Σαββατοκύριακο ή αν τύχει κάποια τριήμερο τα καλντερίμια της πλημμυρίζουν από ζευγαράκια αποπνέοντας έντονο ερωτισμό. Τα αιωνόβιο πλατάνια, τα τρεχούμενα δροσερά νερά και τα παραμυθένια καλντερίμια καθιστούν την Τσαγκαράδα έναν παραμυθένιο προορισμό.

Βυζίτζα

Ένα χωριό σεμνό, χωρίς τουριστικές υπερβολές και εξάρσεις. Όμως πολύ δημοφιλές διότι αποτελεί ένα ζωντανό μουσείο πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής αφού ο ΕΟΤ εισήγαγε το χωριό στο πρόγραμμα αποκατάστασης και διατήρησης της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Έτσι σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μια αξέχαστη διαμονή σε ένα πηλιορείτικο αρχοντικό μιας και ένα μεγάλο ποσοστό από τα αρχοντικά έχουν μετατραπεί σε ξενώνες. Απολαύστε έναν ζεστό ελληνικό καφέ ψημένο στη χόβολη, ντόπιο τσίπουρο με παραδοσιακό μεζεδάκι για να μαζέψετε δυνάμεις για την επόμενη βόλτα.

Άγιος Λαυρέντιος Πανύψηλες αγριοκερασιές και υπέροχες καστανιές αγκαλιάζουν τα πηλιορείτικα αρχοντικά με πινελιές από την ανατολίτικη αρχιτεκτονική. Περπατήστε στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια και απολαύστε το φθινοπωρινό αεράκι που μεταφέρει όλα αρώματα του βουνού, κάντε μια στάση σε ένα παραδοσιακό καφενεδάκι και γευτείτε ένα ζεστό ρόφημα ή  ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΣ

Με δικό σας Ι.Χ .
Από Θεσσαλονίκη 2 ώρες και 10΄(217 χλμ. )

Από Αθήνα 3 ώρες και 50΄ (320 χλμ. )

Με Λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Λ
Από Αθήνα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ σε 4 ώρες και 30΄ (320 χλμ. )
Από Θεσσαλονίκη με λεωφορείο του ΚΤΕΛ σε 2 ώρες και 30΄(217 χλμ. )
Από Πάτρα, Ιωάννινα, Κοζάνη, Λαμία, Λάρισα με λεωφορείο του ΚΤΕΛ

Επιμέλεια:Γιάννης Παναγόπουλος