Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 07:15

Κροατία: Αύξηση 15% των τουριστών από τις ΗΠΑ

Στις πέντε πρώτες θέσεις των τουριστικών προορισμών που προσελκύουν το ενδιαφέρον των Αμερικανών για τις διακοπές τους βρίσκεται η Κροατία, σύμφωνα με όσα επισημαίνονται σε τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου "Hina", το οποίο αναφέρεται στα αποτελέσματα που είχε για την κροατική αντιπροσωπεία η συμμετοχή της στην έκθεση New York Times Travel Show.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον Οργανισμό Τουρισμού της Κροατίας, στη διεθνή έκθεση που διεξήχθη από τις 25 έως και τις 27 Ιανουαρίου, υπογραμμίσθηκε ότι η Κροατία "κατακτά" ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο του ενδιαφέροντος των Αμερικανών που αναζητούν προορισμούς για τις διακοπές τους.

«Στην αγορά των ΗΠΑ, η Κροατία είναι μία από τις πέντε "αναδυόμενες" αγορές - προορισμούς, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη σταθερά ανοδική πορεία του αριθμού των Αμερικανών επισκεπτών τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Τουρισμού, Κρίστιαν Στάνισιτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μηνύματα που καταφθάνουν στον οργανισμό «είναι άκρως ενθαρρυντικά και υποδεικνύουν ότι θα έχουμε μία εξαιρετική χρονιά. Οι προβλέψεις για το τρέχον έτος, "βλέπουν" αύξηση του συνολικού αριθμού των επισκεπτών από τις ΗΠΑ που θα ξεπεράσει το 15% σε σχέση με το προηγούμενο έτος» πρόσθεσε.

Τον περασμένο χρόνο, η παρουσία των Αμερικανών επισκεπτών στη χώρα "αποτυπώθηκε" σε περισσότερες από 580.000 αφίξεις και 1,6 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις (αύξηση 22% και 18%, αντίστοιχα σε σχέση με το 2017).

ΑΠΕ-ΜΠΕ