Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 12:20

Οι ταξιδιωτικές συνήθειες των Ελλήνων το καλοκαίρι του 2013

Η Travelplanet24 παρουσιάζει τα αποτελέσματα της πρόσφατης διαδικτυακής της έρευνας για τις επιλογές των Ελλήνων στις καλοκαιρινές διακοπές του 2013.

  Σύμφωνα με τις απαντήσεις των 4.365 ατόμων από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν και απάντησαν στην έρευνα, το 95% των συμετεχόντων επέλεξε τα ελληνικά νησιά για τις καλοκαιρινές του εξορμήσεις. Τα νησιά των Κυκλάδων ήταν αδιαμφισβήτητα ο δημοφιλέστερος ελληνικός προορισμός για το καλοκαίρι του 2013, καθώς ήταν η επιλογή του 46% των ερωτηθέντων. “Το ποσοστό επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία των κρατήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσα από την ιστοσελίδα μας, αφού η Μύκονος, η Πάρος, η Τήνος, η Νάξο, η Άνδρος, η Σαντορίνη και η Μήλος συγκέντρωσαν τις περισσότερες αναζητήσεις και κρατήσεις ακτοπλοϊκών εισιτηρίων”, αναφέρει ο κ. Βαγγέλης Μπουγιατότης της Product Manager Ferries στο Travelplanet24. Ακολουθεί η Κρήτη την οποία επισκέφτηκε το 16% , το Βόρειο Αιγαίο με 12% και τα Δωδεκάνησα στα οποία ταξίδεψε το 11% του συνόλου.  Οι απαντήσεις περιλαμβάνουν ακόμη τα νησιά των Σποράδων που συγκέντρωσαν το 9% της προτίμησης του δείγματος και τον Αργοσαρωνικό με 7% .


Το διαδίκτυο παραμένει το Νο1 μέσο κράτησης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, αφού το προτίμησε το 69% των ερωτηθέντων, ενώ το υπόλοιπο 28% προτίμησε παραδοσιακά μέσα όπως κρατήσεις μέσω ταξιδιωτικών γραφείων και ακτοπλοικών εταιρειών. Ένα μικρό ποσοστό του 3% πραγματοποίησε την κράτηση του μέσω κινητού τηλεφώνου.

Παρά την κρίση, 3 στους 5 Έλληνες επέλεξαν τη διαμονή επί πληρωμή, καθώς το 35% των ερωτηθέντων προτίμησε να μείνει σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και το 29% σε ξενοδοχείο. Η φιλοξενία σε φιλικό σπίτι ήταν η επιλογή του 21% ενώ τα άτομα που αποφάσισαν να μείνουν στο εξοχικό τους σπίτι ανήλθαν σε ποσοστό 9%. Το κάμπινγκ ήταν η επιλογή του 7% των ερωτηθέντων.

Σύμφωνα με την έρευνα η διάρκεια των διακοπών του μεγαλύτερου μέρους των ερωτηθέντων (37%) κυμάνθηκε από 5 έως 10 ημέρες, ενώ το 36% δήλωσε ότι οι διακοπές του διήρκησαν από 3 έως 5 ημέρες. Ακολουθούν τα άτομα που έκαναν διακοπές για πάνω από 10 ημέρες σε ποσοστό 17% και όσοι δραπέτευσαν από τη καθημερινότητα για 1 έως 3 ημέρες με ποσοστό 10%.

Τα αποτελέσματα της έρευνας μπορείτε να τα δείτε μέσα από ενδιαφέρον infographic μέσα από το blog του Travelplanet24.

Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε κατά τη διάρκεια της έρευνας περιελάμβανε διαδικτυακή συμπλήρωση ερωτηματολογίου. Από το σύνολο των ερωτηθέντων το 68% ήταν γυναίκες, ενώ το 32% άνδρες. Ο χρόνος διεξαγωγής της έρευνας ήταν από 24/07/2013 έως τα μεσάνυχτα της 7/08/2013.