Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 02:43

«FerienMesse» - Θετικά μηνύματα για την Κρήτη από την τουριστική έκθεση της Βιέννης

Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερα θετικά μηνύματα για την Κρήτη πραγματοποιήθηκε η έκθεση της Βιέννης από 10 έως 13 Ιανουαρίου 2019 στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης.

Πρόκειται για τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «FerienMesse» η πρώτη Έκθεση της χρονιάς, η οποία δίνει το στίγμα και τις τάσεις που θα χαρακτηρίσουν την ερχόμενη τουριστική περίοδο με περισσότερους από 150.000 επισκέπτες.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κυριάκος Κώτσογλου που βρέθηκε στη Βιέννη και εκπροσώπησε την Περιφέρεια, τα τελευταία χρόνια, η Περιφέρεια Κρήτης επιχειρεί και προσεγγίζει με επιτυχία το «φράγμα» των 5.000.000 επισκεπτών, με στόχο αλλά και την ελπίδα να σπάσει. «Η Κρήτη κάνει μια σπουδαία, συνεχώς ανοδική προσπάθεια, ώστε παράλληλα με το πλάνο «Ήλιος και θάλασσα» που μας συνόδευσε χρόνια, να περάσει στην ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που διαθέτει, περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της Μεσογείου. Στην προσπάθειά της αυτή, η Αυστριακή αγορά δείχνει να είναι απόλυτα συμβατή», ανέφερε ο κ. Κώτσογλου ο οποίος χαρακτήρισε τους Αυστριακούς ως επισκέπτες που είναι φυσιολάτρες, εναλλακτικοί, περιηγητές, ορειβάτες και αναρριχητές. «Εκτιμούν την Κρητική Διατροφή και την κουλτούρα της Κρήτης. Η ανοδική εικόνα της έκθεσης Ferien-Messe  είναι ενδεικτική του ότι από την έκθεση αυτή και την Αυστρία, έχουμε να προσδοκούμε θετικά στοιχεία για την φετινή σεζόν, όπου τόσο η Κρήτη όσο και η Ελλάδα γενικότερα θα πρέπει να παλέψει πολύ για μια ακόμα ανοδική χρονιά», δήλωσε.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους σημαντικότερους Tour Operators, όσο και από την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Ruefa, της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών γραφείων της Αυστρίας, υπάρχει μία συνεχιζόμενη ανοδική πορεία της Ελλάδας στην Αυστριακή αγορά η οποία επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και σύμφωνα με αυτά η Ελλάδα σημειώνει αύξηση της τάξεως του +10% στο σύνολο των κρατήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί για το 2019. Το 88% των Αυστριακών σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ταξίδι στο εξωτερικό και μάλιστα πάνω από μία φορά μέσα στη χρονιά, το 44% κλείνει τις διακοπές του τουλάχιστον τρεις μήνες πριν ενώ σοβαρό κίνητρο είναι η εξαιρετική κατάσταση της οικονομίας.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Κώτσογλου, οι Αυστριακοί αγαπούν ιδιαίτερα την Κρήτη και αυτό φαίνεται από την μεγάλη προσέλευση στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, πολλοί από τους οποίους την επισκέπτονται για πολλά χρόνια συνεχόμενα και αρκετοί έχουν ήδη προβεί σε κράτηση, στους οποίους δόθηκε ενημερωτικό υλικό καθώς και περαιτέρω πληροφορίες, ενώ τους προσφέρθηκαν παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ