Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019 07:09

Η ΔΕΘ-Helexpo ενισχύει την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως family friendly προορισμό

Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η καρδιά της πόλης χτυπά δυνατά κάθε Σεπτέμβριο (με τη Διεθνή Έκθεση) αλλά οι παλμοί της είναι εξίσου ζωηροί κάθε φορά που διοργανώνονται εκεί μεγάλες εκθέσεις, συνέδρια ή άλλες εκδηλώσεις.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, οι εγκαταστάσεις της ΔΕΘ αξιοποιούνται όχι μόνο για τους ενήλικες, αλλά και για τα παιδιά. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τις ημέρες των εορτών, το εκθεσιακό κέντρο ήταν από τα πιο φιλικά για τα παιδιά (kids friendly) μέρη, προσφέροντας πολλές και διαφορετικές επιλογές: Το θεματικό πάρκο του Ηρακλή, τον Αστερόκοσμο και την έκθεση "Van Gogh Alive-Τhe experience".

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ, Κυριάκος Ποζρικίδης, «το παιδί και η οικογένεια αποτελούν προτεραιότητα στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της ΔΕΘ-Helexpo, καθώς εκτίμηση μας είναι ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο για την ανάπτυξη ψυχαγωγικών γεγονότων με επίκεντρο τις πιο μικρές ηλικίες και με έναν χαρακτήρα παιδευτικό και επιμορφωτικό».

«Το μυθολογικό πάρκο "Ηρακλής-Οι 12 Άθλοι" άνοιξε τις πύλες του στις 30 Σεπτεμβρίου και θα λειτουργήσει έως τις 27 Ιανουαρίου του 2019, στο περίπτερο 1 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο οι 12 Άθλοι του Ηρακλή παρουσιάζονται σε έναν χώρο 2.500 τ.μ., με τρισδιάστατα εκθέματα, πλήρως θεματοποιημένα και ειδικά σχεδιασμένα, ώστε να διαθέτουν κίνηση και ήχο, δημιουργώντας το σκηνικό ενός ξεχωριστού, μυθικού κόσμου. Το θεματικό πάρκο των Άθλων του Ηρακλή έχει προσελκύσει πολλές χιλιάδες παιδιά και εκατοντάδες σχολεία από όλη την χώρα» αναφέρει και προσθέτει: «Παράλληλα, στο εκθεσιακό κέντρο φιλοξενήσαμε κατά τη διάρκεια των εορτών τον "Αστερόκοσμο", το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο στη χώρα. Την ίδια ώρα, στο εκθεσιακό κέντρο πραγματοποιείται η έκθεση Van Gogh Alive, την οποία επισκέπτονται πολλά παιδιά. Όλα τα παραπάνω είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από τις πολλές εκδηλώσεις είτε της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ είτε τρίτων, που διοργανώνονται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο και έχουν ως επίκεντρο το παιδί».

Οι εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπως επισημαίνει ο κ.Ποζρικίδης, προσφέρουν εξαιρετική προσβασιμότητα για τα παιδιά, ενώ για επιμέρους διοργανώσεις, όπως το μυθολογικό πάρκο «Ηρακλής-Οι 12 Άθλοι» δημιουργήθηκαν και εγκαταστάσεις για την εξυπηρέτηση βρεφών και των μητέρων τους. Οι προσβάσεις προς όλα περίπτερα μπορούν να εξυπηρετήσουν παιδιά όλων των ηλικιών, ακόμη και των πιο μικρών με τα καρότσια τους.

Τα φιλικό για τα παιδιά και την οικογένεια πρόσωπο της ΔΕΘ-HELEXPO με τις δράσεις και τα γεγονότα, που υλοποιούνται γύρω από αυτόν τον άξονα, προσελκύουν επισκέπτες και συγχρόνως διευρύνουν την γκάμα των επιλογών για τους τουρίστες της πόλης, αλλά και για τους ίδιους τους κάτοικους.

Αναφερόμενος σε αυτό το "άνοιγμα" προς τα παιδιά, ο κ.Ποζρικίδης επεσήμανε ότι τα θεματικά πάρκα αποτελούν πολυδάπανες επενδύσεις, αλλά ο στόχος που υλοποιούνται δεν είναι μόνο ο εμπλουτισμός του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων της ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ. «Kρίνουμε στρατηγικά πως έτσι μπορούμε να προσθέσουμε και εμείς από την πλευρά μας ένα "λιθαράκι" στο έργο της εκπαίδευσης των παιδιών» τόνισε και επεσήμανε: «Όταν σχεδιάζουμε γεγονότα για τα παιδιά δεν έχουμε ως προτεραιότητα μας τον εμπορικό χαρακτήρα ή μόνο την αποκόμιση κάποιων συγκεκριμένων εσόδων. Είναι προφανές πως όλες οι δράσεις μας απαιτείται να είναι βιώσιμες, αλλά δεν μπορούν να έχουν αμιγώς εμπορικό χαρακτήρα όσες προσεγγίζουν την τρυφερή ηλικία των παιδιών».

Ερωτηθείς για το αν το νέο εκθεσιακό κέντρο προβλέπεται να είναι ακόμη πιο φιλικό για τα παιδιά, ο κ.Ποζρικίδης απάντησε ότι και στο νέο εκθεσιακό κέντρο, το οποίο θα προκύψει όταν ολοκληρωθεί η σχεδιαζόμενη ανάπλαση του ακινήτου της ΔΕΘ, θα υπάρξουν προβλέψεις προσβασιμότητας και εξυπηρέτησης των παιδιών, αξιοποιώντας και τις πιο σύγχρονες λύσεις.