Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 07:35

Χριστουγεννιάτικα χωριά - Η μαγεία των εορτών

Τα Χριστούγεννα σημαίνουν -έτσι κι αλλιώς- χαρά για μικρούς και μεγάλους και τα «χριστουγεννιάτικα χωριά» που δημιουργούνται σε πολλές γωνιές της χώρας έρχονται να προσθέσουν χαρά, φως, λάμψη στην περίοδο των εορτών.

Γεμάτα με πολύχρωμα φωτάκια και χρυσόσκονη και με «κατοίκους» καλικάντζαρους, ξωτικά και νεράιδες κάνουν ακόμη πιο έντονη την εορταστική ατμόσφαιρα. Παράλληλα, προσελκύουν τουρίστες που ενισχύουν τις τοπικές οικονομίες. Δύο από τα πιο γνωστά και πιο επιτυχημένα «χριστουγεννιάτικα χωριά» που αναμένεται και φέτος να γεμίσουν από επισκέπτες κάθε ηλικίας είναι ο «Μύλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα -που μετράει ήδη 8 χρόνια παρουσίας- και το «Πάρκο των Ευχών» στη Λάρισα, που κατάφερε γρήγορα να ξεχωρίσει.

«Ο Μύλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα

Για 8η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων και η e-Trikala δημιουργούν το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας. Με δωρεάν είσοδο και χριστουγεννιάτικες δράσεις, ο Μύλος των Ξωτικών, θα δίνει χαρά και ξεγνοιασιά την περίοδο των γιορτών. Το Παραμυθόσπιτο των Ξωτικών, Το Σπίτι του Αη Βασίλη, Το Σοκολατένιο Εργοστάσιο, Το Ταχυδρομείο των Ξωτικών, το Safari PLAYMOBIL, στην Αφρική, Το πηγάδι των ευχών, Ο Αλευρόμυλος των Ξωτικών, είναι μερικές από τις δράσεις που θα ενθουσιάσουν. Φέτος ο Μύλος των Ξωτικών θα λειτουργεί μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2019, καθημερινά από τις 10:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ.

Το «Πάρκο των Ευχών» στη Λάρισα

Τα Χριστούγεννα του 2018 -για δεύτερη χρονιά- ο Δήμος Λαρισαίων θα λειτουργήσει το Πάρκο των Ευχών. Το Αλκαζάρ θα στολιστεί με φωτάκια, έλατα, χιόνι, αστέρια, αγγέλους, για να προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους μοναδικές στιγμές.
Μια παγωμένη λίμνη, ένα πολύχρωμο Fun Park, το τρενάκι του Βόρειου Πόλου, το Σπίτι του Άη Βασίλη, το Εργαστήρι των Ξωτικών, το Ζαχαρόσπιτο, η Παραμυθοχώρα και η Μανιταροχώρα, θα συναρπάσουν.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Ο Δήμος Λαρισαίων έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο εορατστικό πρόγραμμα: μουσικοχορευτικά δρώμενα, συναυλίες, παιχνίδια και κεράσματα, face painting, εικαστικά εργαστήρια, θεατρικές και κουκλοθεατρικές παραστάσεις, τσίρκο δρόμου, σόου με σαπουνόφουσκες, παραμυθοαφηγήσεις, θα συμπληρώσουν το γιορτινό σκηνικό.

Το «Πάρκο Ευχών» θα λειτουργεί έως τις 6 Ιανουαρίου. Το πρόγραμμα, καθημερινά, θα ξεκινά από τις 10 το πρωί και θα ολοκληρώνεται στις 8 το βράδυ. Η είσοδος είναι δωρεάν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ