Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 07:46

Οι «φωτεινές» ευχές της Πρέβεζας

Με «φωτεινές» ευχές θα υποδεχτούν την 'Αγια Νύχτα των Χριστουγέννων οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στην Πρέβεζα. Ο δήμος, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο του Ιστορικού Κέντρου και τον Σύλλογο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων, θα μοιράσει φαναράκια, όπου ο καθένας θα μπορεί να γράψει την ευχή του και να την αφήσει να φύγει, μαζί με το φαναράκι του, στον χριστουγεννιάτικο ουρανό.

Η γιορτή θα ξεκινήσει στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Χαράς, στην Πλατεία Ανδρούτσου, από τις 12 το μεσημέρι, ενώ την παραλία "θα αναστατώσει" με τον πιο μελωδικό τρόπο το νεανικό συγκρότημα "Κρόταλα" από την Άρτα, το οποίο θα παίξει χριστουγεννιάτικες και όχι μόνο μελωδίες.

Στις 06:30 το απόγευμα, όσοι επιθυμούν να δουν τις ευχές τους να ανεβαίνουν στον ουρανό και, γιατί όχι να βγουν αληθινές, αρκεί να βρίσκονται στην παραλία.

Αμέσως μετά, ο Αρτινός καλλιτέχνης Γιώργος Ζιώρης θα ταξιδέψει τον κόσμο με την μπάντα του σε αγαπημένα ελληνικά, ξένα και βέβαια γιορτινά τραγούδια, από ρεμπέτικα μέχρι τζαζ, αποτυπωμένα πάντα μέσα από τη δική του φρέσκια και ανατρεπτική ματιά. Όλες οι εκδηλώσεις είναι με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Ο δημάρχος της Πρέβεζας, Χρήστος Μπαΐλης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «πως το πιο πολύτιμο δώρο είναι να δίνεις αγάπη» και προσέθεσε:

«Αυτές τις γιορτινές μέρες ο δήμος της Πρέβεζας πραγματοποιώντας εκδηλώσεις, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, επιθυμεί να προσφέρει χαρά, κέφι και αισιοδοξία στους κατοίκους του δήμου, αλλά και τους επισκέπτες της.

Στόχος μας είναι κανείς να μη μείνει μόνος στο σπίτι, αλλά όλοι μαζί να γιορτάσουμε τις άγιες ημέρες στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Χαράς στην πλατεία Ανδρούτσου.

Το πολυτιμότερο δώρο που μπορούμε να δώσουμε και να πάρουμε είναι η αγάπη μαζί με την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπό μας.

Και η Πρέβεζα αυτές τις μέρες είναι φωτεινή, είναι γιορτινή, είναι ανθρώπινη και απλά πανέμορφη».