Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 16:55

TUI : Άνοιγμα νέων ξενοδοχείων και 10% αύξηση το 2014

Συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά πραγματοποίησε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της  ΤUI Travel PLC,  Peter Long, ένας από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς παγκοσμίως για να συζητήσουν σχέδια ανάπτυξης του τουρισμού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του tour κορυφαίου operator, ο κ. Long επαίνεσε τη στρατηγική του Α. Σαμαρά για την επιτάχυνση της ανάπτυξης στον κλάδο του τουρισμού, ο οποίος όπως είπε παρουσιάζει υψηλές προοπτικές. «Η ΤUI Travel διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα για περισσότερο από 50 χρόνια. Οι δεσμοί αυτοί βασίζονται στο κοινό όραμα και τις προσπάθειες που όλοι καταβάλουμε για να καταστεί η Ελλάδα ένας από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς», συνέχισε ο κύριος Long.

«Η Ελλάδα γνώρισε μια εντυπωσιακή ανάκαμψη το 2013, η οποία θα συνεχιστεί και το 2014 καθώς θα αυξήσουμε κατά περίπου 10% τον αριθμό των πελατών μας που ταξιδεύουν στη χώρα, φτάνοντας έτσι τον αριθμό επισκεπτών μας στην Ελλάδα περίπου στα δυο εκατομμύρια. Εκτιμούμε ότι οι αφίξεις της TUI Travel στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να αυξάνονται, δεδομένου ότι εντείνουμε τη δημιουργία μοναδικών ταξιδιωτικών εμπειριών για τους πελάτες μας. Αφήνοντας πίσω τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα την προηγούμενη τουριστική περίοδο, η Ελλάδα αντιμετωπίζει τα οικονομικά της προβλήματα, κοιτάζει μπροστά και προσβλέπει πια στην ανάπτυξη, στην οποία ο τουρισμός αναμφισβήτητα θα κατέχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Επενδύοντας στη βελτίωση των υποδομών, όπως είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια καθώς και το οδικό δίκτυο, η Ελληνική Κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει ότι ο τουρισμός θα παραμείνει βασική κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας. Υποστηρίζοντας την Ελλάδα και την Ελληνική Κυβέρνηση, θα επεξεργαστούμε από κοινού την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε επιλεγμένους προορισμούς, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε ξενοδοχειακές μονάδες, όχι μόνο με άμεσες επενδύσεις σε νέα ξενοδοχεία, αλλά επίσης με τη στήριξη των ξενοδόχων συνεργατών μας.

Η TUI Travel δαπανά ετησίως περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ για την αγορά υπηρεσιών στην τουριστική αγορά της Ελλάδας. Θα ανοίξουμε νέα ξενοδοχεία στη Ρόδο και στην Κρήτη και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την τοπική οικονομία των ελληνικών προορισμών, δημιουργώντας πρόσθετες ευκαιρίες απασχόλησης σε ολόκληρο το φάσμα της τουριστικής αλυσίδας στην Ελλάδα μέσω των θυγατρικών και των προμηθευτών μας».