Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018 07:42

Γερμανία: Η τουριστική έκρηξη ενισχύει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

«Η Ελλάδα καταγράφει άλλο ένα ρεκόρ: Οι κυβερνητικές υπηρεσίες μιλούν για 33 εκατομμύρια επισκέπτες για το 2018. Ειδικά για τους τουρίστες από το εξωτερικό, η χώρα γίνεται όλο και πιο δημοφιλής», αναφέρει το γερμανικό ραδιόφωνο στην ιστοσελίδα του και προσθέτει: «Η συνεχιζόμενη τουριστική έκρηξη ενισχύει επίσης την ανάκαμψη της οικονομίας της Ελλάδας».

«Αν και τα στοιχεία δεν είναι επίσημα, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, κάνει λόγο στις ομιλίες της για 33 εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα το 2018. Αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με ένα νέο ρεκόρ στον αριθμό των τουριστών. Και φυσικά, αυτή η επιτυχία βοηθά επίσης την ελληνική κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της κρίσης, επειδή ο τουρισμός έχει γίνει ακόμα πιο σημαντικός τομέας για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας», σημειώνει.

«Η Ελλάδα είναι μια ξεχωριστή χώρα για διακοπές. Αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουν τα ευρωπαϊκά ταξιδιωτικά γραφεία - γι 'αυτό ευχαριστούμε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που συνεχίζουμε να είμαστε τόσο δημοφιλείς», τόνισε η υπουργός Τουρισμού.

Στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι «περισσότεροι επισκέπτες φθάνουν στην Ελλάδα από πιο μακρινές χώρες, όπως η Κίνα ή οι Ηνωμένες Πολιτείες, για να ανακαλύψουν την Νότια Ευρώπη και να δούν την Ελλάδα ότι είναι μια ασφαλής χώρα».

Η Αθανασία Μεθιδάτη, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στη Σάμο εκφράζει την ικανοποίησή του για την αύξηση των κρατήσεων εφέτος. «Εχουμε προωθήσει το ξενοδοχείο μας όλο και περισσότερο μέσω του Διαδικτύου - και οι περισσότερες κρατήσεις έρχονται τώρα on line. Το νέο είναι ότι έρχονται πλέον στη Σάμο επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Εκτός από πολλούς Ευρωπαίους, Αμερικανούς και Καναδούς, έρχονται τουρίστες ακόμη και από το Νεπάλ. Αυτό είναι το νέο και φυσικά ανοίγει νέες ευκαιρίες στον τουρισμό», λέει η κυρία Μεθιδάτη στο γερμανικό ραδιόφωνο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ