Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 07:20

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού τράβηξαν το ενδιαφέρον των hosted buyers

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τα «διαμαντάκια» του Αργοσαρωνικού όχι μόνο οι ξένοι αλλά και οι Βορειοελλαδίτες έδωσε η 34η έκθεση Τουρισμού Philoxenia, μέσα από τα επαγγελματικά ραντεβού που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του τριημέρου, όπως ανέφερε η εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος για τον Τουρισμό, της Περιφέρειας Αττικής Ελένη Δημοπούλου.

«Στις b2b συναντήσεις που κάναμε διαπιστώσαμε ότι είναι πολλοί οι ξένοι αλλά και οι βορειοελλαδίτες που δεν γνωρίζουν ότι σε απόσταση μισής ώρας από την Αθήνα βρίσκονται μικροί «παράδεισοι», όπως η Αίγινα, ο Πόρος, η Ύδρα, οι Σπέτσες, το Αγκίστρι και η Σαλαμίνα», είπε η κ.Δημοπούλου προσθέτοντας ότι μέσα από την ενημέρωση που έγινε, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να τα γνωρίσουν και να τα επισκεφθούν. «Τα νησιά του Αργοσαρωνικού άλλωστε, έχουν διακριθεί ως «καλύτερος ανερχόμενος τουριστικός προορισμός» στα world tourism awards, πρόσθεσε.

Όπως είπε η κ.Δημοπούλου οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν συνολικά για το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας Αττικής και να μάθουν περισσότερα για την 3η τουριστική δύναμη -σε έσοδα και διανυκτερεύσεις- της χώρας, μετά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Κρήτη. «Το 2017 η περιφέρεια Αττικής είχε περισσότερους από 5,1 επισκέπτες ενώ το πρώτο 8μηνο του 2018 σημειώθηκε αύξηση εσόδων 15% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι», επεσήμανε. Αναφορικά με τις εθνικότητες που την επιλέγουν ως προορισμό, πρώτοι έρχονται οι Αμερικάνοι, δεύτεροι οι Άγγλοι, τρίτοι οι Κύπριοι και ακολουθούν οι Γερμανοί, οι Γάλλοι και άλλοι κεντροευρωπαίοι, σύμφωνα με την κ. Δημοπούλου.

«Στο περίπτερό της περιφέρειας Αττικής φιλοξενήσαμε και παρουσιάσαμε μια νέα προσπάθεια που έγινε για την ανάπτυξη του οινικού και γαστρονομικού τουρισμού, που είναι ο δεύτερος λόγος για τον οποίο μας επιλέγουν οι επισκέπτες με πρώτο τον πολιτισμό. Πρόκειται για το πρώτο Συνεργατικό δίκτυο οινικού και γαστρονομικού τουρισμού, το «Attica food and wine experience», ένα cluster επιχειρηματιών (από το χώρο της εστίασης, των media, των οινοποιών, των ταξιδιωτικών γραφείων και άλλοι) οι οποίοι παρουσιάζουν μια ολοκληρωμένη διαδρομή και εμπειρία οινικού και γαστρονομικού τουρισμού», όπως ανέφερε η κ.Δημοπούλου.

Δεν παρέλειψε επίσης να επισημάνει "τη σημασία που δίνει η Περιφέρεια Αττικής στη διαπεριφερειακή συνεργασία και την ανάπτυξη ενιαίων τουριστικών προτάσεων, όπως άλλωστε έδειξε και η ίδια η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην 2η διαπεριφερειακή εκδήλωση με θέμα τους Δρόμους του κρασιού, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 34ης Philoxenia".

ΑΠΕ-ΜΠΕ