Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 07:36

Κίνα - Ο πιο δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός μέχρι το 2030

Αν σας έλεγαν ότι η Γαλλία είναι ο προορισμός που θα κεντρίσει το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον έως το 2030 σίγουρα δεν θα ακουγόταν πρωτότυπο, καθώς για πολλά χρόνια η συγκεκριμένη ευρωπαϊκή χώρα αποτελεί κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό.

Ωστόσο, η έρευνα της Euromonitor International, δεν έδειξε κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, σύμφωνα με τα αποτέλεσματά της υπάρχει ένα νέο ταξιδιωτικό trend, η Κίνα, που μέχρι το 2030 θα «εκθρονίσει» την Ευρώπη και τους δημοφιλείς προορισμούς της.

O συντάκτης της έρευνας, Wouter Geerts, αναφέρει πως η ραγδαία οικονομική ανάπτυξη στην Ασία βοήθησε στην χαλαρότητα των περιορισμών για την έκδοση βίζας στην Κίνα, ενώ σύμφωνα με τη βρετανική The Gaurdian η ανερχόμενη μεσαία τάξη με υψηλότερα εισοδήματα σε μέρη όπως το Χονγκ Κονγκ και η Ταϊβάν επηρεάζουν την αυξημένη εισροή επισκεπτών προς την Κίνα.

Επιπλέον, σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις όπως οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο το 2020 και οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο το 2022, θα δώσουν, επίσης, σημαντική ώθηση στους ταξιδιώτες ανά τον κόσμο να επιλέξουν την Κίνα ως τον επόμενο προορισμό τους.

Η έρευνα, ωστόσο, εκτός από τον αυξημένο εισερχόμενο τουρισμό, ανέδειξε και ανάπτυξη στον εξερχόμενο τουρισμό, καθιστώντας την Κίνα ως μια ανερχόμενη τουριστική υπερδύναμη.

Οι Κινέζοι τουρίστες, λοιπόν, αλλάζουν ήδη το παγκόσμιο τουριστικό τοπίο αν παρακολουθήσει κανείς λίγο τα νούμερα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών οι δαπάνες του εξερχόμενου τουρισμού της Κίνας αυξήθηκαν σε 261 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016, σημειώνοντας αύξηση 12% συγκριτικά με το ποσό που δαπανήθηκε μια δεκαετία νωρίτερα.

Ένας αριθμός που δεν θεωρείται αμελητέος, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόλις το 9% του πληθυσμού της Κίνας διαθέτει διαβατήριο, συγκριτικά με το 40% των Αμερικανών και το 5% των Βρετανών. Τι σημαίνει το 9% πιο πρακτικά; Περίπου 120 εκατομμύρια άνθρωποι –ή αν θέλετε δύο φορές ο πληθυσμός της Ιταλίας!

Πηγή: businessinsider