Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2018 07:12

Οριακή αύξηση στις διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων της Καβάλας

Οριακή αύξηση, της τάξης του 1%, παρουσίασε η μέση πληρότητα των ξενοδοχειακών καταλυμάτων της Καβάλας στο εννεάμηνο του 2018, αγγίζοντας το 57%.

Όπως εξηγεί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης «σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περσινής χρονιάς οι διανυκτερεύσεις των επισκεπτών στα ξενοδοχεία της Καβάλας παρουσιάζουν σταθερότητα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του Συνδέσμου. Το γεγονός αυτό μας κάνει να είμαστε συγκρατημένοι αισιόδοξοι για τους επόμενους μήνες και ιδιαίτερα για την περίοδο των εορτών».

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία διανυκτερεύσεων Ελλήνων και αλλοδαπών επισκεπτών, το τρίτο -το θερινό- τρίμηνο του 2018, η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων της πόλης κινήθηκε στο 87% και στο ποσοστό αυτό οι Έλληνες τουρίστες συμμετείχαν κατά 28,3% (28,4% αντίστοιχα το 2017), ενώ ο συνολικός αριθμός διανυκτερεύσεων των Ελλήνων επισκεπτών παρέμεινε σταθερός.

Οι αλλοδαποί τουρίστες και επισκέπτες κάλυψαν το 71,7% των διανυκτερεύσεων σε σχέση με 71,6% το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, ενώ στην πρώτη θέση των αλλοδαπών τουριστών βρίσκονται σταθερά οι Βούλγαροι, με ποσοστό 15,9%. Ακολουθούν οι Ρουμάνοι τουρίστες με ποσοστό 14,2% αυξημένο σε σχέση με το 2017 (ποσοστό 11,2%). Στην τρίτη θέση με 7% είναι οι Γερμανοί, ενώ την τέταρτη θέση με ποσοστό 5,3% καταλαμβάνουν οι Τούρκοι, με διανυκτερεύσεις μειωμένες κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2017.

Ο κ. Μιτζάλης σημειώνει ότι οι ανερχόμενες εθνικότητες κατά το τρίτο τρίμηνο φαίνεται να είναι οι Άγγλοι με συνολικό ποσοστό 2%, οι Κύπριοι με 1,9%, οι Ιταλοί με 1,3%, οι Γάλλοι με 1,2% και οι Βέλγοι επισκέπτες με ποσοστό 0,9%. Την ίδια στιγμή μείωση στις διανυκτερεύσεις τους παρουσιάζουν οι Σκανδιναβοί επισκέπτες - τουρίστες.
Επισκέπτες από περισσότερες από 100 διαφορετικές χώρες φιλοξενήθηκαν στα ξενοδοχεία της Καβάλας το τρίτο τρίμηνο του 2018.