Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 09:06

Επέστρεψε μετά από 17 χρόνια η Lufthansa στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Μετά από απουσία 17 ετών η Lufthansa επέστρεψε στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", για να συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Φραγκφούρτη, κάθε Παρασκευή και Κυριακή.

Το αεροσκάφος τύπου "Airbus A320" που έφτασε από τη Φραγκφούρτη στη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας 50 επιβάτες, υποδέχτηκε η καθιερωμένη αψίδα νερού, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την επανέναρξη του δρομολογίου.

«Είναι μεγάλη συγκίνηση για την ελληνική οικογένεια του Ομίλου Lufthansa το γεγονός ότι εγκαινιάζουμε εκ νέου σήμερα την πτήση από Φραγκφούρτη» επεσήμανε ο κ.Τζεβελέκος, ενώ από την πλευρά του ο Γιώργος Βήλος, γενικός διευθυντής ανάπτυξης της Fraport Greece, τόνισε ότι η επιστροφή της Lufthansa στη Θεσσαλονίκη σηματοδοτεί τη δυναμική του προορισμού. Όπως υπογράμμισε, η Γερμανία είναι μια από τις πιο σημαντικές αγορές και το εν λόγω δρομολόγιο, δυναμώνει τη σύνδεση με τη Φρανκφούρτη, η οποία αποτελεί hub για τη σύνδεση με άλλες πόλεις του κόσμου.

Στη σημερινή πτήση σημειώθηκε καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας από τον αρχικό προγραμματισμό, λόγω τεχνικού προβλήματος. Στη συνέχεια, το αεροσκάφος αναχώρησε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» με 150 επιβάτες.

Εντός χρονοδιαγράμματος τα έργα στο αεροδρόμιο

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες στο τερματικό σταθμό, όπως ανέφερε ο Γιώργος Βήλος, γενικός διευθυντής ανάπτυξης της Fraport Greece, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. «Έχουμε ολοκληρώσει το 60% της θεμελίωσης, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες σύνδεσης με το σύστημα βιολογικού καθαρισμού» πρόσθεσε. «Προχωράμε εντός χρονοδιαγράμματος και πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα και θα έχει παραδοθεί ο νέος τερματικός σταθμός» επεσήμανε ο κ.Βήλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ