Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2018 08:30

Το Study in Thessaloniki στην Κωνσταντινούπολη

Με στόχο να προωθήσει τη Θεσσαλονίκη ως εκπαιδευτικό προορισμό αντιπροσωπεία του δήμου Θεσσαλονίκης και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της πόλης συμμετείχε στη Διεθνή Εκπαιδευτική Έκθεση IEFT («International Education Fair of Turkey»), που έγινε στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως ανέφερε το στέλεχος του τμήματος Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μυταυτσή, πρόκειται για τη συνέχεια μιας δράσης που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρου Πέγκα, το 2017, οπότε υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ 18 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η κ.Μυταυτσή, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", τόνισε πως ήταν η πρώτη αυτόνομη αποστολή του «Study in Thessaloniki» στο εξωτερικό και πως ήταν πολύ σημαντική παρουσία της Θεσσαλονίκης. «Δεν ήταν δυνατό να δίνουν το "παρών" στην έκθεση πανεπιστήμια από τη μακρινή Αυστραλία, τον Καναδά και την Αμερική και να λείπει η Θεσσαλονίκη» είπε.

Η Θεσσαλονίκη έχει, όπως ανέφερε η κ.Μυταυτσή, πολλά πλεονεκτήματα για να προσελκύσει φοιτητές από το εξωτερικό. "Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, σύμφωνα με όσα μας είπαν οι ίδιοι οι Τούρκοι γονείς που επισκέφθηκαν το περίπτερό μας με τα παιδιά τους για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες, είναι τεράστιο πλεονέκτημα το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και είναι ασφαλής πόλη" είπε η κ.Μυταυτσή και πρόσθεσε: "Στην Τουρκία ο θεσμός της οικογένειας είναι πολύ ισχυρός, όπως κι εδώ άλλωστε, και είναι σημαντικό για τους γονείς να ξέρουν ότι τα παιδιά τους σπουδάζουν κάπου κοντά και μπορούν να τα επισκεφτούν".

Το σημαντικό της πρωτοβουλίας "Study in Thessaloniki", όπως υπογράμμισε η κ.Μυταυτσή είναι η συνέργεια όλων των πανεπιστημίων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που μπορεί να έχουν το καθένα ξεχωριστά διαφορετικούς στόχους αλλά ο σκοπός τους είναι κοινός: Να γίνει η Θεσσαλονίκη εκπαιδευτικός κόμβος. Άλλωστε είναι μια πόλη που θεωρείται "φοιτητούπολη", είναι γεμάτη ζωντάνια, διαθέτει ποιότητα ζωής και ασφάλεια.

Στην εν λόγω έκθεση συμμετείχαν το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το The University of Sheffield International Faculty - CITY College.

Η γειτονική Τουρκία αποτελεί μια δυναμική αγορά, με δεδομένο ότι κάθε χρόνο περίπου 100.000 νέοι επιλέγουν να μεταβούν σε άλλες χώρες και να φοιτήσουν σε ξένα πανεπιστήμια.