Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013 12:02

TOP 5 πόλεις με άρωμα κρασιού!!!


Beaune, ΓαλλίαΗ πόλη Beaune, είναι μια από τις πιο διάσημες πόλεις στην Γαλλία στον τομέα του κρασιού. Η σχέσης της Beaune με το κρασί ξεκίνησε από την εποχή του Μεσαίωνα λόγω της πολυτελούς ζωής που έκαναν οι Δούκες της  Βουργουνδίας. Όσοι βρεθούν εκεί έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Μουσείο του Κρασιού, πρώην κατοικία Δούκα, στο οποίο θα γνωρίσουν περισσότερα για την επιστήμη της οινολογίας, ενώ στη συνέχεια θα εξασκήσουν τις γνώσεις τους στη δωρεάν δοκιμή κρασιών στο Κελάρι Marche aux Vins. Άλλη επιλογή είναι το Hotel-Dieu, ένα μεσαιωνικό φιλανθρωπικό νοσοκομείο, το οποίο πια φιλοξενεί δημοπρασίες κρασιών κάθε Νοέμβριο.

Montepulciano, ΙταλίαΗ Ιταλική πόλη Montepulciano βρίσκεται ανάμεσα σε αμπελώνες και κυπαρίσσια στην Ιταλική επαρχεία της Siena
Η πόλη είναι γεμάτη με σπίτια και εκκλησίες της Αναγέννησης και αν την επισκεφτείτε τον Αύγουστο θα παρακολουθήσετε και τους περιβόητους αγώνες με τα βαρέλια, Bravio delle Botti.

Borba, ΠορτογαλίαΕίναι ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς εξαιτίας του διάσημου γλυκού κρασιού. Οι επισκέπτες του Borba  στο ετήσιο φεστιβάλ που πραγματοποιείτε τον Νοέμβριο έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν το τοπικό κόκκινο κρασί.

Saint-Emilion, Γαλλία

Ένα από τα πιο διάσημα χωριά της Γαλλίας στον τομέα του κρασιού με πιο γνωστές τις ποικιλίες Merlot  και Cabernet Franc. Επισκεφτείτε τα δεκάδες μαγαζιά με κρασιά και ανακαλύψτε σπάνιες ποικιλίες με εξαιρετική γεύση.


Pico (Madalena), ΠορτογαλίαΣτο νησί Rico της Πορτογαλίας καλλιεργούνται αμπέλια στις πλευρές ενός ηφαιστείου και παράγεται το λεγόμενο ηφαιστειακό κρασί. Στον συνεταιρισμό, στην κεντρική πόλη της Madalena, μπορείτε να μάθετε τη διαδικασία παραγωγής των «ηφαιστειακών» κρασιών και να τα δοκιμάσετε οι ίδιοι.

Επιμέλεια: Γιάννης Παναγόπουλος
johnpana@hotmail.gr