Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 01:45

Φθινοπωρινά press trip Ρουμάνων στην Ελλάδα

Εξειδικευμένοι Ρουμάνοι δημοσιογράφοι, μπλόγκερς και παραγωγοί εκπομπών υψηλής τηλεθέασης με θέμα τον τουρισμό και τα ταξίδια γνώρισαν διάφορες γωνιές της Ελλάδας και κατέγραψαν τις ομορφιές της χώρας με σκοπό την προβολή της, στο πλαίσιο ταξιδίων εξοικείωσης που διοργάνωσε το γραφείο του ΕΟΤ Ρουμανίας.

Όπως αναφέρει ο προϊστάμενος του γραφείου του ΕΟΤ Ρουμανίας Γιώργος Σταφυλάκης, πρόκειται για ταξίδια που διοργανώθηκαν την περίοδο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου και ήταν μια καλή ευκαιρία για να δουν οι συμμετέχοντες ότι και το Φθινόπωρο είναι μια εξαιρετική εποχή για να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα.

Σαμοθράκη - Εκπομπή Cap Compass

Το πρώτο ταξίδι που διοργάνωσε το γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας ήταν στη Σαμοθράκη με τη συμμετοχή της ταξιδιωτικής τηλεοπτικής εκπομπής Cap Compas, από 15 έως 20 Σεπτεμβρίου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Το Cap Compass είναι η καλύτερη ταξιδιωτική εκπομπή στη Ρουμάνικη τηλεόραση η οποία προβάλλεται ανελλιπώς επί δέκα και πλέον έτη σε 4 κανάλια του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου της Ρουμανίας (TVR2, TVR HD, TVR+, TVR Moldova). Μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 15:00 με κάλυψη σε όλη τη Ρουμανία και η κάθε εκπομπή επαναπροβάλλεται δύο ή και περισσότερες φορές. Είναι η παλαιότερη και πλέον δημοφιλής ταξιδιωτική εκπομπή στη Ρουμανία. Οι εκπομπές που θα προκύψουν από το ρεπορτάζ στην Σαμοθράκη θα προβληθούν και στα 4 κανάλια και σε επαναλήψεις.

Σκιάθος, Αλόννησος, Σκόπελος - Τηλεοπτικό δίκτυο Pro tv Ρουμανίας, εκπομπή “ Vorbeste Lumea”

Ένα ακόμη ταξίδι εξοικείωσης πραγματοποιήθηκε σε Σκιάθο, Αλόννησο και Σκόπελο,με τη συμμετοχή της τηλεοπτικής εκπομπής “ Vorbeste Lumea” του τηλεοπτικού δικτύου Pro Tv Ρουμανίας , από 22 έως 28 Σεπτεμβρίου.

Το Pro Tv είναι με διαφορά το πρώτο σε τηλεθέαση τηλεοπτικό δίκτυο της Ρουμανίας ιδιοκτησίας της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής Time Warner. Η εκπομπή “ Vorbeste Lumea” είναι πλέον επιτυχημένη εκπομπή του σταθμού η πρώτη σε τηλεθέαση στην πρωϊνή ζώνη. Προβάλλεται κάθε μέρα από το πρωί έως αργά το μεσημέρι (11-3) και έχει χαρακτήρα κυρίως ψυχαγωγικό και ενημερωτικό. Την εκπομπή παρουσιάζει ο διάσημος «Cove» ένας από τους πλέον διάσημους παρουσιαστές στη ρουμάνικη τηλεόραση. Θα προβληθούν συνολικά 3 αφιερώματα για τις Σποράδες στο πλαίσιο της επιτυχημένης ρουμάνικης εκπομπής.

Πελοπόννησος - Τηλεοπτικό κανάλι Antena 1 Ρουμανίας, travel bloggers και δημοσιογράφοι

Το τρίτο ταξίδι εξοικείωσης έγινε στην Πελοπόννησο με τη συμμετοχή 6 δημοσιογράφων και Bloggers από τη Ρουμανία, από 28 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου. Το διοργάνωσε το γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας με την υποστήριξη και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αναλυτικά συμμετείχαν δημοσιογράφοι και τηλεοπτικό συνεργείο του 2ου σε τηλεθέαση σταθμού της Ρουμανίας Antena 1, travel bloggers (3 άτομα) και μία δημοσιογράφος του περιοδικού Cosmopolitan.

Οι δημοσιογράφοι και Bloggers επισκέφθηκαν περιοχές σε όλη σχεδόν την Πελοπόννησο και πραγματοποίησαν εκτενή ρεπορτάζ τα οποία θα προβληθούν σε ειδικά αφιερώματα σε όλα τα μέσα, ενώ μοιράστηκαν και τις εμπειρίες τους σε πραγματικό χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ένα ευρύ κοινό χιλιάδων ατόμων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ