Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 07:29

O Δήμος Αλοννήσου, συμμετείχε για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα

Με το σύνθημα «Συνδυάζω - Μετακινούμαι!» («Mix and Move!») ο Δήμος Αλοννήσου, συμμετείχε για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου 2018, διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις αφιερωμένες στη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Από το 2002, η Ευρωπαϊκή
Εβδομάδα Κινητικότητας αποτελεί το σημαντικότερο θεσμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται κάθε χρόνο, είναι η προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης. Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις μεταφορές, με στόχο τη σταδιακή κατάργηση των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν συμβατικά καύσιμα μέχρι το 2050.

ΑΠΕ-ΜΠΕ