Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 11:09

Άνδρος: Αφοπλιστική γοητεία με πανέμορφες παραλίες

Αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση ότι ζούμε σε μια από τις ωραιότερες – αν όχι στην ωραιότερη- χώρες του κόσμου. Εκτός αυτού, έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε όμορφα ζεστά καλοκαίρια που κρατάνε παραπάνω από την ημερολογιακή τους διάρκεια. Λόγω του παραπάνω γεγονότος μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις τελευταίες ηλιόλουστες και ζεστές ημέρες του Οκτωβρίου, κάνοντας εξόρμηση σε κάποιο κοντινό νησί για τα τελευταία θαλάσσια μπάνια της χρονιάς.

Ένα τέτοιο νησί είναι και η Άνδρος. Μόλις 2 ώρες μακριά από το λιμάνι της Ραφήνας και  με εισιτήριο αρκετά προσιτό για τα δεδομένα της εποχής (μόλις 15 €), το νησί της Άνδρου, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, αποτελεί ιδανικό προορισμό ακόμα και το φθινόπωρο. Συνδυάζει επιτυχημένα ένα όμορφο οικιστικό περιβάλλον με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα και φυσικό περιβάλλον απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, με όμορφα δάση και πεντακάθαρες γαλαζοπράσινες παραλίες.Αποβιβαζόμενοι από το Γαύριο, το λιμάνι του νησιού, κατευθυνθείτε προς το Μπατσί, το δεύτερο μεγαλύτερο οικισμό του νησιού με έντονη νυχτερινή ζωή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κάνετε βόλτες στα στενά σοκάκια, αγοράστε τοπικά εδέσματα (αμυγδαλωτά Άνδρου) και συνεχίστε διασχίζοντας την ανδριώτικη ακτογραμμή προς τη Χώρα  Θα διακρίνετε τον πλούτο από την έντονη ναυτική και εφοπλιστική δραστηριότητα των κατοίκων της, αν παρατηρήσετε τις αρχοντικές κατοικίες της Χώρας. Απαραίτητη στάση, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρη:  πέρα από τη μόνιμη έκθεσή του, το Μουσείο φιλοξενεί και διάφορες ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσεις όπως αυτή με εκθέματα από την εποχή του Βυζαντίου το καλοκαίρι του 2013.

Για τις φθινοπωρινές σας βόλτες, μπορείτε να επιδοθείτε σε πεζοπορία στην καταπράσινη καρδιά του νησιού, με αρκετά επιφανειακά νερά , οργιώδη βλάστηση και όμορφα και φιλόξενα χωριά  Αν πάλι ο καιρός είναι καλός και επιτρέπει μια τελευταία ….. καλοκαιρινή βουτιά, μη διστάσετε να κολυμπήσετε στις αναρίθμητες παραλίες του νησιού!!! Άγιος Πέτρος, Κόρθι, Χρυσή Άμμος (κυριολεκτικά χρυσή) Αποθήκες, Πίσογιάλυα, Άχλα, είναι μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του νησιούTIPS για διαμονή και Φαγητό:

Για μια value for money παραμονή στο νησί, μπορείτε να διαμείνετε σε μια Τουριστική Επιπλωμένη Κατοικία ή Έπαυλη. Είναι πλήρως εξοπλισμένες, ικανοποιούν όλα τα γούστα, υπάρχει δυνατότητα διαμονής μέχρι 8 ατόμων, ενώ το κόστος διαμονής πέφτει σημαντικά. Μια καλή πρόταση αποτελεί το Margarita’s Home Hotel, στον επαρχιακό δρόμο Γαυρίου- Μπατσίου

Το τοπικό παραδοσιακό πιάτο του νησιού είναι η Φουρτάλια, ένα είδος τοπικής ομελέτας. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε παντού στο νησί.
Για ταβέρνα με θέα, προτιμήστε το Μπαλκόνι του Αιγαίου, στο δρόμο προς τη Χώρα μετά το Μπατσί: Το φαγητά με υλικά από το περιβόλι του ιδιοκτήτη και η απεριόριστη θέα στο Αιγαίο Πέλαγος θα σας αποζημιώσουν Η ταβέρνα ο Γιαννούλης αποτελεί κλασική αξία για τους λάτρεις των θαλασσινών μεζέδων ακριβώς πάνω από την παραλία του Αγίου Πέτρου.