Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013 15:37

Φθινοπωρινή απόδραση στην Βυτίνα!!!


Σκαρφαλωμένη στις πλαγιές του Μαινάλου σε υψόμετρο 1.033 μέτρα η Βυτίνα αποτελεί το πιο ζωντανό και τουριστικά ανεπτυγμένο κεφαλοχώρι του Μαινάλου. Γοητευτική και γραφική με στοιχεία που σου φέρνουν στην μνήμη κάτι από το χθες, η Βυτίνα προσελκύει επισκέπτες και τις 4 εποχές του χρόνου αφού προσφέρει αυτό που θέλει ο καθένας μας στις διακοπές του, ξεκούραση και χαλάρωση.Σεργιανώντας τα γραφικά σοκάκια του χωριού το μάτι σου αγκαλιάζει τα παλιά πέτρινα αρχοντικά που εδώ και πολλά χρόνια κρατούν άγρυπνη την αρχιτεκτονική του χωριού. Χαλαρώστε χαζεύοντας στα μικρά μαγαζάκια με τα παραδοσιακά προϊόντα και αφεθείτε στα αρώματα που διαχέονται στην ατμόσφαιρα από το φθινοπωρινό αεράκι.

Στην κεντρική πλατεία της Βυτίνας θα βρείτε πολλά ταβερνάκια που κρατούν ζωντανή την γαστρονομία της περιοχής καθώς και πολλές γραφικές καφετέριες όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα αχνιστό καφεδάκι χαζεύοντας τα χρώματα του φθινοπώρου.
Από τα πιο δημοφιλή σημεία για περίπατο στη φύση είναι ο ρομαντικός δρόμος της αγάπης όπου το κύριο συναίσθημα που νιώθει κανείς καθώς περπατά ανάμεσα στις δεντροστοιχίες είναι αγάπη και έρωτας.ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ
Σημείο αναφοράς η κεντρική πλατεία με την εκκλησία του Άγιου Τρύφωνα ένα δημιούργημα  Αρκαδικής αρχιτεκτονικής, χτισμένη με το περίφημο μαύρο μάρμαρο της περιοχής, το αξιόλογο Λαογραφικό Μουσείο και η Βιβλιοθήκη που φιλοξενείται σ’ ένα ιστορικό κτίριο, το πετρόκτιστο «Ελληνικό Σχολείο».

ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ
Για κοντινές εξορμήσεις, εκτός από τις βόλτες στο Μαίναλο με την σπάνια χλωρίδα και πανίδα επισκεφθείτε την Ιερά Μονή Κερνίτσης, στο χωριό Νυμφασία η οποία  λειτουργούσε ως κρυφό σχολειό τα χρόνια της τουρκοκρατίας, το χωριό Λιμποβίσι που βρίσκεται το πατρικό των Κολοκοτρωναίων και απολαύστε την θέα της περιοχής από μοναστήρι της Παναγιάς της Σφυρίδας ή από τον λόφο του Αϊ Λιά.

ΔΙΑΜΟΝΗ
Τα τελευταία χρόνια η τουριστική υποδομή της Βυτίνας έχει αναπτυχθεί και οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν για την διαμονής τους παραδοσιακούς ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς και μεγάλα ξενοδοχεία με πολυτελείς παροχές.ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΗ ΒΥΤΙΝΑ
Η Βυτίνα απέχει από την Τρίπολη 43 χλμ. και απο την Αθήνα 200 χλμ.
Από την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου

Γιάννης Παναγόπουλος

johnpana@hotmail.gr