Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018 07:03

Τουριστικός οδηγός για την Αμφίπολη

Ένας τουριστικός οδηγός που εκδίδεται για πρώτη φορά με πρωτοβουλία του συλλόγου «Ωδή Αμφιπόλεως» αναδεικνύει την περιοχή Αμφίπολης-Δυτικού Παγγαίου και έρχεται "να καλύψει ένα τεράστιο κενό στην τουριστική προβολή της περιοχής, καθώς μέχρι τώρα ουσιαστικά δεν υπήρχε κάτι ολοκληρωμένο", όπως είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Γεώργιος Μακουσιάρης.

Ο Τουριστικός Οδηγός με τις 164 σελίδες και με τον τίτλο living history έχει εύχρηστο σχήμα, περιέχει κείμενα στα ελληνικά και αγγλικά, πολλές φωτογραφίες καθώς και τον χάρτη της περιοχής.

Τα κείμενα για τους αρχαιολογικούς χώρους επιμελήθηκε η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών αρχαιολόγος Δημητρία Μαλαμίδου και τα κείμενα που αφορούν τα βυζαντινά μνημεία επιμελήθηκε ο αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Νικόλαος Μπονόβας.

Στον Τουριστικό Οδηγό περιέχονται εκτός των άλλων ειδικά αφιερώματα, για το μνημειακό ταφικό συγκρότημα του Τύμβου Καστά με κείμενα της αρχαιολόγου-ανασκαφέα Κατερίνας Περιστέρη, για το Σπήλαιο Αλιστράτης, καθώς και για τον Αρχιμάγειρα της Προεδρίας της Δημοκρατίας Αθανάσιο Σκούρα από την Βιτάστα Σερρών.

Επίσης, παρουσιάζονται αναλυτικές πληροφορίες για τα αξιοθέατα, για την ιστορία και για τον πολιτισμό της περιοχής και γενικότερα ό,τι άλλο μπορεί να ενδιαφέρει τον επισκέπτη, καθώς βέβαια και οι δυνατότητες φιλοξενίας της περιοχής.

Επόμενο βήμα, η τοποθέτηση του τουριστικού οδηγού σε επιλεγμένα σημεία διανομής στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης, καθώς και σε ξενοδοχεία των Σερρών, Καβάλας, Δράμας και Θεσσαλονίκης, ενώ θα αποσταλεί σε δημοσιογράφους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε τουριστικά γραφεία καθώς και σε οργανώσεις της Ομογένειας σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή. Ο Οδηγός θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την υποστήριξη της συμμετοχής της «Ωδής Αμφιπόλεως» ή και άλλων φορέων σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις.

Η χρηματοδότηση της 1ης έκδοσης έγινε αποκλειστικά και μόνον από τις χορηγίες επιλεγμένων τοπικών επιχειρήσεων και από τις συνδρομές των μελών της «Ωδής Αμφιπόλεως».

Η «Ωδή Αμφιπόλεως» θα προωθήσει άμεσα τον Τουριστικό Οδηγό στο Υπουργείο Τουρισμού και σε όλους του αρμόδιους δημόσιους φορείς, στην προσπάθειά της να εντάξει την περιοχή στο διαφημιστικό πρόγραμμα του ΕΟΤ για τον εναλλακτικό τουρισμό, αφού πλέον το τουριστικό μας προϊόν είναι συγκεντρωμένο, δομημένο και κατάλληλα τεκμηριωμένο.

Να σημειωθεί ότι το επόμενο διάστημα, έχουν προγραμματιστεί από το σύλλογο οι εξής δράσεις: Οι 7οι Διεθνείς Ποδηλατικοί Αγώνες, το 2ο Τουριστικό Συμπόσιο, η κατασκευή νέας Ιστοσελίδας, η διοργάνωση ημερίδας για θέματα τουρισμού και η ενεργοποίηση νέων λογαριασμών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ