Κυριακή, 08 Ιουλίου 2018 05:31

4 γραφεία τουριστικής πληροφόρησης στη δυτική Ελλάδα

Τέσσερα γραφεία τουριστικής πληροφόρησης πρόκειται να λειτουργήσει το επόμενο χρονικό διάστημα η Περιφέρεια σε αεροδρόμια και λιμάνια της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, δηλαδή στις πύλες εισόδου της δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να λειτουργήσει γραφείο τουριστικής πληροφόρησης στο αεροδρόμιο Αράξου, όπου ήδη φέτος, σύμφωνα με την Περιφέρεια, καταγράφεται μεγαλύτερη επισκεψιμότητα που αναμένεται να κορυφωθεί τον Αύγουστο, ενώ η τουριστική περίοδος ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο.

Το γραφείο τουριστικής πληροφόρησης στο αεροδρόμιο του Αράξου θα διαθέτει πλούσιο έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό για τη δυτική Ελλάδα, με πολύγλωσση υποστήριξη. Επίσης, θα λειτουργεί ως «τράπεζα πληροφοριών», από την οποία ο επισκέπτης θα μπορεί να αντλεί στοιχεία για τα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος, της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προγραμματίσει να λειτουργήσει με συνεργαζόμενους φορείς ακόμα τρία γραφεία τουριστικής πληροφόρησης, στα λιμάνια του Κατακόλου, της Κυλλήνης και στο αεροδρόμιο του Ακτίου, ενώ ήδη λειτουργεί ανάλογο γραφείο στο νότιο λιμάνι της Πάτρας, απ' όπου καθημερινά διέρχεται πλήθος τουριστών, ζητώντας στοιχεία για συγκεκριμένους προορισμούς και παράλληλα πληροφορείται μέσα από οπτικοακουστικό υλικό και τουριστικά έντυπα για τις εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν στη δυτική Ελλάδα.

Ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας σημειώνει: «Στόχος είναι να αποτελέσει η δυτική Ελλάδα έναν διακριτό προορισμό, γι αυτό κτίζουμε μέρα με τη μέρα μια νέα τουριστική, ανταγωνιστική ταυτότητα. Η τουριστική στρατηγική είναι αποτέλεσμα συνεργασιών και μιας συλλογικής προσπάθειας με τους εμπλεκόμενους φορείς».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Κώστας Καρπέτας, τονίζει: «Συνεχίζουμε τις δράσεις μας, προκειμένου να χτίσουμε ένα σταθερό τουριστικό ρεύμα για την περιοχή μας. Η δυτική Ελλάδα διαθέτει πλούσιους τουριστικούς πόρους και σημαντικό δυναμικό για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ