Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 17:55

Τρεις νέες απευθείας πτήσεις Αθήνα-Πεκίνο

«Η Air China ενώνει το Πεκίνο με την Αθήνα, την Κίνα με την Ελλάδα και φιλοδοξεί να φέρει πιο κοντά στην Κίνα την Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας. Παράλληλα, διευκολύνει τις τουριστικές ροές μεταξύ των δύο χωρών, με προφανή οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό».

Αυτό ήταν το κύριο μήνυμα της εκδήλωσης «Discover China», που διοργανώθηκε από την Air China με την Tourism Generis, με σκοπό την ενημέρωση επιλεγμένων συνεργατών για την ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Fan Heyun, γενικός διευθυντής της Air China στην Αθήνα, δήλωσε ότι η Air China συμβάλλει στην ανάπτυξη των τουριστικών ροών, που είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την Ελλάδα και που θα γίνουν ακόμα σημαντικότερες όσο αυξάνει η μεσαία τάξη στην Κίνα, η οποία πλέον αντιστοιχεί στο 30% του πληθυσμού από μόλις 3% που ήταν πριν 20 χρόνια. Η δυναμική είναι μεγάλη, καθώς το εισόδημα των Κινέζων αυξάνεται μαζί και οι ταξιδιωτικές του δαπάνες. Τα τελευταία 25 χρόνια, ο αριθμός των επιβατών της Κίνας αυξάνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό περίπου 14%, που είναι 1,5 φορά πάνω από τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ της Κίνας.

Η Air China, που πρόσφατα προσέθεσε και τρίτη απευθείας εβδομαδιαία πτήση, φιλοδοξεί να βοηθήσει τους Κινέζους να ανακαλύψουν περισσότερο την Ελλάδα και να διευκολύνει όσους Έλληνες θέλουν να ανακαλύψουν την Κίνα.

Ο Γ. Δρακόπουλος από την Tourism Generis παρουσίασε τα χαρακτηριστικά του εξερχόμενου τουρισμού από την Κίνα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων των Κινέζων τουριστών, στην τμηματοποίηση της κινεζικής αγοράς, στην προσαρμογή της προσφοράς των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και στον τρόπο επικοινωνίας και προώθησης πωλήσεων στην Κίνα.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι η Ελλάδα μέχρι σήμερα, για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν έχει καταφέρει να αποσπάσει το μερίδιο αγοράς που φαίνεται ότι δικαιούται, βάσει των ερευνών δημοφιλίας της ανάμεσα στους Κινέζους ταξιδιώτες.

Η αγορά της Κίνας πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα στη βάση ενός τριετούς σχεδίου που θα βασίζεται στην έρευνα και τμηματοποίηση της αγοράς και σε συνεχείς δράσεις μάρκετινγκ, ώστε να προκληθεί ικανή ζήτηση, που θα επιτρέψει την προσθήκη περισσότερων απευθείας πτήσεων.

Την εκδήλωση, που ήταν υπό την αιγίδα των Υπουργείου Τουρισμού, Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελληνική Δημοκρατία και του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας, προλόγισε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Γιάννης Γούλιος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ