Σάββατο, 26 Μαϊος 2018 07:12

Σκιάθος και Χίος οι τελευταίοι «σταθμοί» του Σχολείου Τουρισμού OnTour

Mε τη συμμετοχή περισσότερων από 480 τουριστικών επαγγελματιών πραγματοποιήθηκαν στη Σκιάθο και τη Χίο άλλες δύο διοργανώσεις του Σχολείου Τουρισμού OnTour.

Πρόκειται για μία νέα εκπαιδευτική, μη κερδοσκοπική δράση, η οποία γεννήθηκε από τη σύμπραξη του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) μέσω του εκπαιδευτικού του πυλώνα, SETE Training και του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας. Με τη διοργάνωση των Σχολείων σε περιοχές ανά την Ελλάδα επιδιώκεται, μέσα από το πρίσμα της ενημέρωσης και της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, να έρθουν κοντά οι τοπικές κοινωνίες των προορισμών, να αναπτυχθούν συνέργειες και να αναδειχθούν οι αξίες του εθελοντισμού και του συναγωνισμού.

Οι δύο διοργανώσεις στη Σκιάθο και τη Χίο, περιλάμβαναν 15 εξειδικευμένες εισηγήσεις από ειδικούς του κλάδου του τουρισμού, της τεχνολογίας, του επισιτισμού και της εκπαίδευσης, πάνω σε μία πληθώρα θεματολογιών όπως η δημιουργία περιεχομένου, η αγοραστική εμπειρία του ψηφιακού ταξιδιώτη, το Search Engine Optimization, το Cultural Intelligence, την τέχνη του Story Telling. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν τρία σεμινάρια με θέματα όπως γευσιγνωσία ελληνικών ποικιλιών κρασιού, γευστικές δοκιμές εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και δημιουργία κοκτέιλ με παραδοσιακά προϊόντα. Όλες οι διοργανώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο και στηρίζονται στον εθελοντισμό και στις χορηγίες τοπικών επιχειρήσεων.

Κάθε Σχολείο συντονίζεται από μία τοπική ομάδα εθελοντών, της οποίας ηγείται ένας τοπικός εκπρόσωπος (Local Ambassador) και απευθύνεται σε όλους όσοι άμεσα ή έμμεσα, απασχολούνται και επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν και τις υπηρεσίες του εκάστοτε προορισμού. Την τοπική διοργάνωση του Σχολείου Τουρισμού OnTour B. Σποράδων-Σκιάθου είχε αναλάβει η Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου και του Σχολείου Τουρισμού Χίου, ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ