Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014 00:00

Πάρτε τον αέρα σας στη μαγευτική Ύδρα!

Γραφικό τοπίο και πλούσια φυσική ομορφιά είναι τα δύο στοιχεία της Ύδρας που θα αιχμαλωτίσουν τα μάτια σας καθώς πλησιάζετε στο λιμάνι του νησιού.Η Ύδρα βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα του Αργοσαρωνικού και απέχει περίπου 2 ώρες από την Αθήνα, και για αυτό τον λόγο θεωρείται ένας μοναδικός προορισμός για την απόδραση του Σαββατοκύριακου. Αυτό που χαρακτηρίζει την Ύδρα είναι η σημαντική ναυτική ιστορία που αντανακλάται στα αρχοντικά της, στο γραφικό λιμάνι της με τις πολεμίστρες, τα μουσεία, τα μοναστήρια και τη ναυτική σχολή.

Απλώνεται σε  δυο βραχώδεις λόφους και τα μικρά  παραδοσιακά αρχοντικά με τα μπλε πορτοπαράθυρα και τις ολάνθιστες αυλές κρατούν άγρυπνη την αρχιτεκτονική του νησιού. Αν βρεθείτε στην Ύδρα, αξίζει να κάνετε έναν χαλαρωτικό περίπατο στα σοκάκια της και να θαυμάσετε από κοντά τα επιβλητικά αρχοντικά της. Επίσης δεν πρέπει να παραλείψετε μια επίσκεψη στο αρχοντικό του Λάζαρου Κουντουριώτη το οποίο έχει μετατραπεί σε υποκατάστημα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, όπου εκτίθενται οικογενειακά κειμήλια, ενώ στο αρχοντικό του Γεωργίου και του Παύλου Κουντουριώτη μπορείτε, να θαυμάσετε κι άλλα εκθέματα ιστορικής σημασίας. Άλλα σημαντικά αξιοθέατα είναι το Εκκλησιαστικό Μουσείο και το κτίριο του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ξεκινώντας από την πόλη της Ύδρας με κατεύθυνση νότια μπορείτε να κολυμπήσετε στις παραλίες Μανδράκι, Σπηλιά, Υδρονέτα, Αυλάκι, Βλυχός, Παλαμιδάς, Μώλος και Μπίστη, ενώ στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού θα βρείτε τις ακρογιαλιές του Αγίου Νικολάου, της Νήσιζας και της Λιμιόνιζας. Μπορείτε να φτάσετε στις παραλίες με τα πόδια, με γαϊδουράκι ή με θαλάσσιο ταξί, αφού δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα στο νησί.

Σπηλιά

Αυλάκι

Υδρονέτα

Νήσιζα

Παλαμίδα

Μετά από μια φθινοπωρινή βουτιά στην θάλασσα αξίζει να κάτσετε σε μια παραδοσιακή ταβέρνα και να γευτείτε τη γαστρονομία του νησιού μέσα από τα παραδοσιακά πιάτα που σερβίρονται.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

Μπορείτε να φτάσετε στην Ύδρα με συμβατικό πλοίο ή με ιπτάμενο δελφίνι από τον Πειραιά. Γίνονται καθημερινά αναχωρήσεις για την Ύδρα και το ταξίδι διαρκεί 3 ώρες με πλοίο και 1 ½ ώρα με ιπτάμενο δελφίνι. Αν απολαμβάνετε τα ταξίδια με αυτοκίνητο μπορείτε εναλλακτικά ν' ακολουθήσετε τη διαδρομή Αθήνα - Κόρινθος μέσω Εθνικής Οδού και να συνεχίσετε προς Επίδαυρο - Γαλατά - Μετόχι. Μπορείτε ν' αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο Μετόχι και να περάσετε απέναντι στην Ύδρα με θαλάσσιο ταξί. Το ταξίδι έως το Μετόχι διαρκεί περίπου 2 ½ ώρες.

Γ.Π