Παρασκευή, 04 Μαϊος 2018 07:48

Δημοφιλής και στους Ινδούς τουρίστες η Ελλάδα

Μεμονωμένοι Ινδοί τουρίστες φαίνεται ότι προτιμούν την Ελλάδα σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην πολυπληθή αυτή χώρα.

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Cox and Kings κατέγραψε τις προτιμήσεις των Ινδών τουριστών, με βάση τις κρατήσεις που έχει, και η Ελλάδα φιγουράρει στη λίστα των ευρωπαϊκών χωρών που επισκέπτονται οι Ινδοί σε μεμoνωμένη βάση.

Η Ευρώπη γενικά φαίνεται ότι αποτελεί τον πιο αγαπημένο προορισμό των Ινδών για την καλοκαιρινή περίοδο η οποία έχει ήδη ξεκινήσει γι’ αυτούς. Η ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές καταγράφει άνοδο της τάξης του 20% σε σχέση με πέρυσι, και δεδομένου ότι πρόκειται για μια χώρα με πολύ μεγάλο πληθυσμό η αύξηση αυτή μεταφράζεται σε πολύ υψηλούς απόλυτους αριθμούς. Μάλιστα σύμφωνα με την έρευνα, υπάρχει μεγάλη αύξηση σε πακέτα που συνδυάζουν επίσκεψη σε δύο ή και τρεις χώρες μαζί και διαρκούν επτά ή οκτώ νύχτες. Η αύξηση αυτών των πακέτων, η οποία αγγίζει και το 50% σε σχέση με πέρυσι, είναι ότι οι Ινδοί κάνουν διακοπές περισσότερες από φορές μέσα στο χρόνο.

Η έρευνα αναδεικνύει ως top προορισμούς τη Γαλλία και την Ελβετία για τη φετινή χρονιά, οι οποίοι συχνά συνδυάζονται με την Αυστρία, την Ιταλία, την Ολλανδία ή τη Γερμανία. Προορισμοί όπως η Ουκρανία, η Ελλάδα και η Κροατία είναι δημοφιλείς στους μεμονωμένους Ινδούς τουρίστες.

Πηγή: protothema